Mirku, tak jsem Vám fandil

Měla mě varovat Klausova SMS. Ale po osmileté hrůzovládě ČSSD, již vygradoval Paroubek, jsem dychtivě čekal na změnu. Navíc jsem kvitoval, že po dlouhé době bude částečně odstavena i pražská klika.

 

Jako správný patriot jsem opravdu považoval tu severomoravskou garnituru za očistný větřík: „Svěží vánek - Topolánek". Já bloud! Štve mě to, ale zase měl Klaus pravdu. Když je někdo z podstaty falešný, nezakryje to ani buranská, na odiv předváděná „chlapská" přímočarost. A když je někdo prázdný, tak prostě v apatyce nekoupíš. Ten člověk za to možná ani nemůže, ale proboha, co jsme komu udělali, že se dostal tak vysoko.

Nechci si hrát na moralistu a dokážu pochopit i to, když někdo podlehne svodům. Ale fotit se s manželkou jako konzervativní politik do předvolebních materiálů, aby po volbách odkryl pravou tvář bezskrupulózního záletníka, to chtělo opravdu notnou dávku falše a otrlosti. Nic na tom nemění, že si s Paroubkem mohou podat ruce. Od Paroubka bych čekal, že se spustí i s Marťany, a tak bych jej nevolil ani na pustém ostrově.

Nepatřím do fan klubu bývalého komunisty Tlustého, ani neoplývám sympatiemi k hyperkorektnímu a hyperflexibilnímu organizátorovi kšeftu s virtuální olympiádou Bémovi. Ale v neděli 21. září se v televizních diskusích naplno projevil rozdíl intelektu. Bém u vědomí nadcházejících voleb si svou polívčičku přihříval velmi diplomaticky a nasadil státotvornou masku. Topolánek se projevil jako furiant, který ztrácí nervy a glanc v nejnevýhodnější chvíli pro svou stranu.

Choval se natolik egoisticky, i když to jeho strojené chlapáctví mohlo jednodušší povahy zmást, že si stále naléhavěji kladu otázku, zda on vlastně není řídicím orgánem Kroupy v kauze Morava. Je to spekulace, za kterou se předem omlouvám, jen mám stále utkvělejší pocit, že je Topolánek schopen čehokoliv, i na úkor oslabení strany v krajích a v Senátu, jen aby jeho vláda přetrvala, a to za cenu jakýchkoliv ústupků koaličním partnerům, zrady programu vlastní strany, svých voličů i zájmu státu.

Už se třepe, ačkoliv naoko dělá drahoty fanfaróna, že se zanedlouho stane „prezidentem" EU. To mu už nikdo neodpáře. I vojenská přehlídka bude. Halelúja!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | úterý 23.9.2008 9:05 | karma článku: 30,13 | přečteno: 2205x