Komu nevadí nazelenalý ortodoxní socialista Špidla? Přece EU!

Na pádu vlády i zmatcích kolem protlačování Lisabonské smlouvy nejvíce vydělá nebezpečný introvert Špidla, který ilustrativně symbolizuje šílené směřování bruselského molocha.

 

Jan Zahradil o něm řekl: „Vladimír Špidla je horkým kandidátem, protože nikomu nevadí. Nebude otravovat a jeho ambice i schopnosti jsou tak akorát, aby svému stávajícímu i případnému budoucímu šéfovi Barrosovi nepřerostl přes hlavu...Navrhne-li česká vláda Vladimíra Špidlu, bude to důkaz, že se chováme přesně tak, jak se od středně malé země v EU očekává: raději nevyčnívat, neprovokovat, plout s proudem, být konformní, držet pusu."

Tak mi tedy vadí! Špidla i manýry EU. A kde je pravice, pokud dopustí, aby nás v unii reprezentoval levicový fanatik a téměř autista? On samozřejmě reprezentuje především EU, ale pro zdrojovou vlast je jeho pojetí, založené na sociálním inženýrství, regulaci a co nejvyšším stupni přerozdělování, až smrtící a také ostudné. Vždy mě u něj napadá obraz rodiče, který své dítě samou péčí a láskou udusí v náručí.

Co může být pro Barrosa, který z něj prý dokonce chce udělat místopředsedu Komise, lepšího, než mít ze země kverulantů, kde narušují radostné směřování k lepším zítřkům unijní Utopie, právě loajálního Vladimíra „Iljiče" Špidlu?

Aspoň si dovedeme představit se znalostí svých pappenheimských, jaká ta Unie ve skutečnosti je. Jestli nás někdo straší Ruskem, tak Putin i Medveděv jsou ve srovnání s tímto exotem kapitalisté non plus ultra.

Jinak samozřejmě ta eurotrafika je irelevantní vůči zájmům České republiky. Nikdo nás tím nemůže vydírat, protože eurokomisař - zvláště z menší země - si zakládá na tom, že pro svou vlast nehne prstem. Skutečnou politiku dělají jiní. Ale vždy je třeba užitečných idiotů. A tento je zvlášť vypečený.

Když jsem sledoval počínání Špidly ještě na domácí scéně, vždycky mě napadalo, že snaživý blb je ještě mnohem nebezpečnější než chytrý lump. Ten „blb" prosím nemá znamenat nějaké podprůměrné IQ, ale absenci schopnosti objektivního, nezaujatého a nepředpojatého pohledu na svět v souvislostech. A také neschopnost se poučit z historie kvůli ideologické zaslepenosti.

Evropská unie je nejlepším inkubátorem, v němž se mohou ty Špidlovy negativní predispozice ještě rozvinout.

A tak nezapomeňme, bude-li Šidla opravdu jmenován a schválen i pro příští období, jaký vzkaz o EU z toho rezultuje. S pietou se rozlučme s očekáváním, že po 20 letech odmítnutí komunismu směřujeme ke svobodě. Aspoň tedy, pokud v EU zůstaneme.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | středa 14.10.2009 11:07 | karma článku: 35,76 | přečteno: 2685x