Kdybych musel volit mezi Kalouskem,Nečasem a Peake, bral bych Bártu

Opravdu Sophiina volba. Ale mesaliance těch prvních tří „splachovacích“ prospěchářů je tak děsivá a morálně odpudivá, že světí prostředky, které jí nedovolí dokončit zrůdné plány ve prospěch Vatikánu a Brusele, avšak proti zájmům České republiky a hlavně jejich občanů, i těch dosud nenarozených.

 

Vezměme si to popořádku:

 

Kalouska charakterizoval dostatečně Radim Jančura. Jak se na takto vykreslený obraz dívám, jsem podal v článku „Kalousek chce verdikt, že je slušný člověk. Jako Starka“. V tuto chvíli to není třeba rozmělňovat.

 

Nečas je permanentně podělaný tragéd, který si ani neuvědomuje, že Kalousek je jeho loutkovodičem. Na rozdíl od něj možná není zlý, ale nikdy se neměl věnovat politice, protože je prostě posera (omlouvám se za tento hovorový výraz, ale výstižnější mě nenapadá), jenž není schopen dostát své proklamované zásadovosti. Pak si trapně dodává odvahy nabubřelými výkřiky, jako například tím o předčasných volbách. Ty by znamenaly jeho politický funus, a tak jen blufuje svou noční můrou.

 

Nepochybuji o tom, že kalkul všech tří exponentů ve věci udržení vlády stojí na tom, že mají předjednaný dostatečný počet přeběhlíků. Ale jakou legitimitu by měla vláda, kterou by držela nikoliv koaliční smlouva, ale účelový subjekt (prý platforma), který nezískal svůj mandát ve volbách? Pokud demokracie stojí na politických stranách, může to být i protiústavní. Tuto otázku nastolil už včera Marek Vokšay v článku „Jiný úhel pohledu na frašku kolem VV ...

 

A tím jsme se dostali k odpadlici Peake. Také k její roli jsem se už vyjádři dostatečně v článku „Zrod dinosaura on-line: Karolína Peake“. I kdyby vznikla účelová strana nebo hnutí, teprve se ukáže, je-li béčkem TOP 09, jak jsem napsal včera, nebo ODS, což ona obojí jakožto potrefená husa odmítá. Je nepochybné, že pikostrana vzniklá dělením pidistrany má nulové volební šance a stojí pouze na apetitu k dočasnému udržení křesel. Peake tak sehrává roli užitečné idiotky, v níž vidím potenciální politickou turistku, která trapně skončí v náručí dnešní politické konkurence. Pokud se vláda udrží, bude u koaličních kumpánů – navzdory volebním slibům – usilovat o jejich vděk.

 

A co Bárta? Vyjádřeno uměleckou nadsázkou se ukázalo, jaký je to demokrat. Kdyby držel Věci veřejné více autokraticky, nikdy by se mu nerozpadly. Taky vlastně doložil, že úplatky nestály za řeč, když zdaleka nesplnily svou funkci. A že byl nepravomocně odsouzen? Už podmínečný trest svědčí o marginální společenské nebezpečnosti, a to tváří v tvář intrikám a konspiraci podvodníků ve vlastní straně. K tomuto odstavci připojuji smajlík :-)

 

Zcela vážně však dodávám, že kdyby se před soudem natolik důkladně propíralo stranické prádlo i s jeho mafiánským pozadím u jiných parlamentních stran, padla by tabu nedotknutelnosti etablovaných dinosaurů, jak to ukázaly třeba procesy s Tymošenkovou. Pak by si dnešní arogantní mocipáni rádi vyměnili s Bártou místo.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 19.4.2012 11:02 | karma článku: 39,45 | přečteno: 3029x