Kalousku, za opilství při povodních by měla být zpřísněná sazba

Když dojde k rabování během povodní, čeká pachatele trest ve zpřísněném režimu. Kalousek by za své opilství ve funkci ministra při výjimečné situaci měl už dostat doživotí – tedy zákaz výkonu exekutivních i politických funkcí.

 

Navíc mu přitěžuje recidiva. Že opilec bude chlastat, se dá očekávat. Ovšem nepochopitelné to je u politika obdařeného vrcholnou exekutivní funkcí v případě, kdy přijme pozvání do veřejných sdělovacích prostředků. Jestliže se alkoholu neubrání ani v takovém případě, musí se jednat o notorického alkoholika, jehož může zachránit pouze léčba.

Připomeňme si několik důkazů Kalouskovy „choroby“, která by jej měla zcela diskvalifikovat nejen z jakýchkoliv veřejných funkcí, ale i z rozhodovacího procesu vůbec. Začněme jeho povodňovou opičkou, ale nezapomeňme ani na ty předchozí:

Včera nás iDnes informovala, že Kalousek drmolil v rozhlase a vypadávala mu slova. Opravdu stojí za poslech!

V dubnu se Kalousek „předvedl“ znovu v Radiožurnálu, koktal a plácal o trestních kauzách.

Starší záznam z roku 2009 se objevil také na Youtube, kde jeho furiantství bylo zjevně „pod vlivem“.

Vrcholem však bylo jeho vystoupení v televizi, které euportal.cz zařadil do rubriky „humor“ a kde Kalousek hodil šavli v přímém přenosu.

Ono to ale vůbec není směšné, že tento člověk, který se nestydí kritizovat Zemanovu „virózu“ slovy, že „ke korunovačním klenotům mohla přibýt ještě šavle“, má drzost se vysmívat druhému za něco, co jej samotného diskvalifikuje. To není nic na obhajobu Zemana, avšak Kalousek by v tom případě měl chodit kanály.

Ještě horší však je, že mu to všechno prochází i v tak zodpovědné funkci, kterou zastává. Člověk, který by byl veřejnosti nebezpečný i na jízdním kole, přece nemůže rozhodovat o stovkách a v součtu i o tisících miliard korun!

Copak už jsme natolik rezignovaní, že si to necháme líbit? Zatřese s námi aspoň to, že Kalousek chlastá i při tak rozsáhlé životní pohromě, kdy tisíce občanů přišly o živobytí a vkládají své naděje v akceschopnost vlády?

 

PS Aktuálně doporučuji svůj včerejší článek: Sociokratura EU – co čeká naše děti, pokud rychle neprozřeme.

Autor: Dušan Streit | pátek 7.6.2013 12:03 | karma článku: 38,11 | přečteno: 2778x