Ještě k Norsku: Je normální pořádat pro mládež politické tábory?

Multikulturalisté, socialisté a evropanští sjednocovači mají po norské tragédii žně. Zdá se, že se pokoušejí neštěstí zneužít k posílení toho, co bylo jednou z příčin polarizace společnosti v Evropě. „Politicky korektní“ tisk jim v tom zdárně sekunduje.

 

Jestli v tom budou pokračovat, budou norské vraždy jen předzvěstí radikalizace v Evropě. Mám strach z dalšího pokusu zneužít tragédie jako záminky pro utužení režimu v rámci celé EU a pro další okleštění demokracie. A protože každý tlak vyvolává protitlak, zároveň to bude legitimizovat i zatím nepřijatelné formy odporu.

Norsko je socialistickou zemí v měřítku, které je pro nás, co jsme z toho utekli, naprosto nepřijatelné. „Funguje“ jim to jen proto, že mají ložiska ropy. „Politická korektnost“ tam zažívá snad svého vrcholu, za nímž už může být jen občanská neposlušnost a aktivní odpor. Stát reguluje konzumaci i výrobu alkoholu. Země se stává rájem muslimů, kteří chtějí infiltrovat do Evropy.

Jistě to nikoho neopravňuje k teroristickým činům. Ale časovaná bomba to je. Přes Brusel se bude šířit do celé Evropy. Neměli bychom podceňovat ani tenhle aspekt. A měli bychom si uvědomit, že na počátku tohoto nebezpečí stojí „násilná“ a zběsilá integrace.

Tábory pro levicový dorost - „mladé politické akrivisty“, jak je nazval mluvčí norského premiéra, celou tu ideologickou mašinérii jen dokreslují. Prý tam onen tábor Norské strany práce slouží k tomu, „aby se mladí političtí aktivisté učili o demokracii a jak být její součástí“ (Torbjorn Eriksen listu The Daily Telegraph). Nepřipomíná nám to něco? Komsomolci ještě žijí. A dětem funkcionářů někdo od mládí vymývá mozky.

To je přece také šílené. A jestli to někomu šílené nepřipadá, je to jen další stupeň šílenství, které přinese Evropě mnoho neštěstí. I své blázny si každá společnost produkuje sama. Zavírat takové Breiviky je nutností, což je ovšem až zásah ex post.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | úterý 26.7.2011 11:10 | karma článku: 40,56 | přečteno: 3919x