Jaké osobnosti? To jen zas zabzdil Halík a spol. s ručením omezeným

Ráno u snídaně mě naštvala ČT, jak informovala o jakési druhořadé petici „Ano pro Evropu“, kterou prý podepsalo 300(!) „osobností“. A pak jsem zjistil, že jde o chronické prudiče, které nejlépe charakterizuje „kněz“, jehož jedinou vírou je nenávist ke Klausovi.

Halík a jeho guru

 

Pak jsem viděl, že stejnou bajku o „osobnostech“ převzala i většina ostatních médií. Žádné osobnosti, většinou jde jen o mediálně známé ksichty z posthavlovské kliky, doplněné socany:

Pehe, Pajerová, Vlk, Zieleniec, Gajdůšková, Hřebejk, Palouš, Svěrák (otec i syn), Bojar, B. Sobotka, Fischerová, Keller, Kocáb, Kohák, Ruml, C. Svoboda, Šiklová, J. Sokol, Sommerová, Rejžek, Tydlitátová, Štětina, Uhl a další pohrobci kýčovitého srdce. Asi si petici nadělili k Valentýnu, protože cizácké tradice jsou jim jistě nad ty domácí a v jejich očích provinční.

Jsou to notoricky známá jména, která musí zdiskreditovat každý jejich aktivistický pokus. Je to zhoubný koktejl stoupenců lžipravdy a jakolásky, socialistů, internacionalistů, multikulturalistů, kosmopolitů bez kořenů, kapitulantů, kolaborantů, environmentalistů, tlučhubů, postmodernistů, mystiků, sarajevských atentátníků, majetkových aktivistů (církevních i dědických) a lokajů lehkých múz. Rozumový potenciál tam reprezentuje Gajdůšková.

A tím je řečeno o petici vše.

Jen bych jim chtěl vzkázat, že z Evropy, dokonce z jejího středu, nás nikdo nevystrnadí. Jak si tam povedeme, máme ve svých rukou. Zatím. Tento prostor se však zužuje tím více, jak se EU stává kamufláží německých ambicí. Podívejme se do Řecka, jak si tam cení německé „pomoci“ a čí vlajky na ulici pálí. Dá se říci, že v Athénách doutná zárodek evropské války.

Proto, pane premiére Nečasi, buďte jednou chlap a NEPODEPISUJTE!

 

 

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 14.2.2012 12:02 | karma článku: 44,17 | přečteno: 5904x