Hanebná fligna a podlost proradného Saurona-Kalouska

Už víte, nač bude sloužit zvýšení DPH? „Nejdůvěryhodnější ministr financí“ od Portugalska až po Řecko (a ostatní čekatele bankrotu) nás balamutil, že to bude příspěvek na důchodovou „reformu“. Včera jej dohnala vlastní lež.

 

Celou dobu licoměrně tajil, že církevní „restituce“, které tak zběsile prosazoval, navýší letošní deficit státního rozpočtu o 59 miliard, tedy o více než 56 procent (!) plánovaného ročního schodku, který tak překročí 5% HDP! Není to jediná rána, kterou tento ekonomický alchymista státní kase připravil, ale to bych se musel vracet třeba sem.

On přitom farizejsky sliboval, že peníze z DPH se použijí na penzijní „reformu“. Asi proto oslabil průběžný systém i zažitý systém penzijního připojištění. Asi proto okradl důchodce, jímž zároveň zdražil živobytí, o poctivou valorizaci důchodů.

V této inverzní logice mu určitě muselo ještě zbýt, neboť jeho kolega Drábek se rozhodl obrat zdravotně postižené občany. Heger zase dává zelenou rušení lůžek a celých nemocnic. No prostě samé příspěvky ke zkvalitnění života. Kdo by to jednoprocentní zvýšení DPH neobětoval.

A o své se uchází se i Nečas, který si chce předplatit dobrou náladu. Asi proto prý dáme dalších 28 miliard jako „zelenou úsporám“ na zateplování. A k tomu přidáme dalších 12 miliard na obnovitelné zdroje. Lační podnikatelé s hloupostí, tou politickou, už se nemohou dočkat. Kdo by nerozdával, když se tak daří... Ale bohužel jen mezi politiky, šíbry a zloději.

Ceny energií mají vzrůst díky státní kase „jen“ o inflaci. Stát se tím holedbá, ale zapomněl explicitně zmínit, že občanům stoupnou ještě o ono zvýšení DPH. Slabší skupiny obyvatel asi už budou radostně mrznout, jak se nám hezky vyplácí ta solární energetika. A co hůř, energie mají multiplikační efekt a zdraží všechno ostatní.

Tím „nádherně“ vzroste HDP a nesmyslný kruh se uzavírá. Teď ještě, aby byla koupěschopná poptávka. Jeden příklad: Na zdravotnictví se nedostává peněz, ale stát i sám sobě zdražuje nezbytné energie, služby, pomůcky a léky. Kocourkov.

Kalousek se bude bránit, že letos z těch 59 miliard nezaplatí ani korunu. Ale do letošní bilance to účetně jako závazek patří. A je to tak správně, ať si to „vyžere“ pachatel. Navenek schodek přes 5% zůstane schodkem, který uvidí nejen EU, ale i ty fetišizované ratingové agentury. Že se Kalousek nehlásí k tomu, že tato účetní operace naopak nadlepšuje už právě schválený rozpočet na příští rok, kdy začneme církvím opravdu cálovat (a dalších 20 let, tedy celou jednu generaci!)?

Kalousek bude brzy vymeten z politiky. Ale konce škod, které napáchal, možná ani nedožije. V tomto směru má téměř nadpřirozené schopnosti.

Těch 59 miliard, a to bez inflační valorizace, jež čeká jeho nástupce, je zhruba částka, kterou vydělal celkem na celém světě veleúspěšný megafilm Pán prstenů. Naše fantasy realita má však opačné znaménko. Ach, ten Temný pán Sauron Kalousek...

 

PS Doporučuji, pokud jste nečetli: Včera jsem znovu představil Kaloskova nejbližšího kumpána: „Jak může žába na prameni spolknout ropuchu?“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 29.11.2012 10:03 | karma článku: 39,66 | přečteno: 3004x