Fraška: „Odborník“ Balvín zase vypil svíčku

Tentokrát však nedostal facku od redaktora ČT Marka Wollnera, ale od dočasného premiéra Jiřího Rusnoka. Pokud je známo, s ním se zatím nepopral.

S ničím nemám žádný problém :-)Blesk.cz

 

Naopak se podvolil Rusnokovu příkazu vrátit do funkce ředitele Národního divadla Jana Buriana, jehož den předtím odvolal. Když napíšu, že Balvín odvolal, co odvolal, nebudu původní, ale přesný. Navíc prý vyfasoval od Rusnoka „žlutou kartu“.

Žádná facka, žádné strkání do „rozhodčího“, žádné protesty. Balvín prostě není žádný Řepka. On si nenechá přece zkazit teplé místečko, které si vysloužil, když Zemanovi pomáhal v prezidentské kampani.

Sledujete, nepíšu nic o kompetentnosti, či nekompetentnosti. O to v této „hře“ totiž vůbec nejde. Navíc absolutně nevím, jestli je kompetentnější Rusnok, Balvín či Burian. Nemyslím Vlastu, o tom není sporu. Ale jeho jmenovec má nějaké podezřelé zastání kulturní fronty.

Ale nemám dost informací, tak se soustředím na něco jiného. Nedovedu si představit autoritu Balvína ve svém resortu po této frašce. Může se vůbec cítit jako chlap? Ten by měl jedinou alternativu: buď své rozhodnutí uhájit, anebo rezignovat.

Já vím, přišel by o ministerský plat a jiné výhody. Také by ztratil zpeněžitelný vliv, o egu nemluvě. Je to však věc nátury. Já bych zase přes svou sebeúctu nepřenesl, kdybych byl donucen takto překotně otočit na očích celé veřejnosti. Byl bych sám sobě pro smích.

Je to ale věcí osobní integrity. Po Nečasovi, který lavíroval a komíhal mezi Nagyovou a Kalouskem se zdá, že je nouze o chlapy v politice. Nemám na mysli jen osoby mužského pohlaví, těch je dost. Ale aby tam člověk narazil na nezdolný typ s přirozenou autoritou, to aby pohledal.

Není to pravý důvod, proč teď Zeman v amorfním davu oportunistů a konjunkturalistů exceluje?

 

PS Těm, kdož nečetli, doporučuji svůj předchozí dnešní článek na mnohem závažnější téma: Odrážíme se ode dna (pokolikáté už?)... přímo do propasti.

Autor: Dušan Streit | pátek 2.8.2013 14:34 | karma článku: 28,86 | přečteno: 2255x