Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28i47ř71í 80E19u62l49e90r

4. 8. 2013 20:33

Na rozdíl od blogera Paulczynskiho je to dobře a slušně napsáno. Karma.

0 0
možnosti

L38a50d91a 98B74i58n80k82o

3. 8. 2013 5:25

Karma ! Pane Streit piste o sportu a kulture...;-)

0 1
možnosti
Foto

Díky :-)R^

Ale témata si budu s dovolením vybírat sám.

0 1
možnosti

Já už jsem napsala svůj názor na historii změn v ND, která se táhne od roku 2010, u bloggerky Kolářové pod včerejším článkem.

Jen bych chtěla dodat, že loni již v běhu divadelní sezóny Hanáková odvolala ředitele ND. Černého a nevšimla jsem si, že by umělci šli do stávky...;-D

Do ND chodím hodně, desetiletí, tak si mohu dovolit posuzovat současnou úroveň Zlaté kapličky - divadlo drží opera a balet, činohra je absolutní propadák (pár výjimek se najde), nebo jste již zhlédli Pána z Prasečkova, Radúze a Mahulenu po sprostu či Zkrocení zlého teplouše (tedy původně zlé ženy, ale to není politicky korektní)?;-)

Ministr Balvín pochybil, protože ředitel Burián je v tom celkem nevinně a snaží se, ovšem pes je zakopaný v minulosti, kde se začal amatérsky provedený (zatím jen!) pokus o tunel v příspěvkové organizaci, na jejímž konci měl být prodej lukrativních budov, propachtování Stavovského divadla do cizích služeb a rozkradení peněz. A k tomu divadlo potápí činohra  - Dočekal a jeho parta.

Na závěr ocituji názor jedné diskutérky, se kterým souzním:

..."Divadelní představení má divákovi dát prožít dramatický zážitek s katarzí, upoutat jeho pozornost a podnítit jeho fantazii. Divák není zvědavý na režisérské schválnosti, chce z divadla odcházet buď pobaven nebo s podněty k přemýšlení.Některá pražská divadla to jsou schopna poskytovat. Inscenace ND jsou ale nesledovatelné už řadu let. Dramaturgie pochybná, herci buď řvou nebo jim není rozumět, nuda..." A já dodávám, o přestávce odchází někdy i polovina návštěvníků! Takže dotace, vyhozené oknem! Divadlo se hraje pro diváka, nemusí to být nutně nějaká "řachanda",  divák není hlupák, ale nebude chodit na uměle vytvořená sebedrásající představení nudy a hnusu.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš příspěvek objasňující stav v ND. Již jsem do této diskuse napsal jeden příspěvek, další u blogerky Kolářové a žádný se nezobrazil. Kde se stala chyba, nevím.

0 0
možnosti

No Balvína ani Buriana blíže neznám. A je mi celkem jedno, kdo šéfuje ND, protože toto místo bylo vždy bráno politicky. No pokud se při odvolání ředitele strhla takováto nevole, která byla reprezentována tzv.  kulturní frontou a odborníky;-D;-D;-D;-D(jakými), včetně tvrdého vystupování politiků, kteří s výjimkou toho, že jsou v parlamentu jako inventář (Němcová, Bóža Sobotků) ničeho v životě nedosáhli, či jsou tam jako podržtašky či dveře (Gazdík), tak  s oprávněnosti odvolání asi něco bude. ND bylo vždy "přehercováno" a předpokládám, že tento stav trvá dodnes, takže odchod pár vzpruzelých lidobavičů ND jen pomůže;-D Obávám se, že málokterý z nich u nového angažmá bude mít postavení stejné jako J. Marvan u svého šéfa Buriana (tím myslím Vlastu - krále komiků).

2 0
možnosti
Foto

Pokud se týká divadel, jsem sice kulturní barbar, ale něco mi říká, že máte kus pravdy R^

A propos, o některých jménech, co teď vyplynula, bych nikdy neřekl, že by do ND vůbec měla patřit :-/

0 1
možnosti

Psal jste o Vlastovi Burianovi, že o něm není sporu jako o kompetentní osobě. Když už jste tohle z žertu napsal, mohl jste to stejně tak v žertu ještě rozšířit o Zdeňka Buriana. Znáte jeho obrazy již miliony a miliony let vyhynulých rostlin, živočichů, zmizelé krajiny a zmizelého oceánu, ale i pravěkých lidí, včetně ilustrací Lovců mamutů? 

O kompetentnosti Vlasty Buriana jakožto komika a herce vůbec (například jeho role ve filmu Zlaté dno není komická, ale i v tomto případě ji vytvořil skvěle) není pochyb, jak správně píšete. Ale u Zdeňka Buriana jakožto mistra zcela jiného oboru též musíme veškeré pochybnosti odložit. Rovněž za ním zůstalo celoživotní mistrovské a obdivuhodné dílo.

2 0
možnosti

"Odvolávám, koho jsem odvolal a dosazuji koho jsem sesadil" (Balvín);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...