Diskuse a la Topolánek

Hodlám zahájit diskusi, zda tento článek zaslouží ocenění. Proto hned klikněte, že se vám líbil. Prostě zvyšte karmu tohoto článku, číst a psát do diskuse budete mít potom času dost. Jaképak štráchy! Chci být ogar, jako Valach v Americe.

 

Pan premiér chtěl zahájit diskusi o Mašínech a třetím odboji, proto jim hned udělil premiérskou plaketu. Je to dobrý nápad, celý proces takto zefektivnit. Kdybychom se jím řídili obecně, ušetřil by nám spoustu zbytečných nákladů.

Představte si, že bychom mohli našim sportovcům, chystajícím se na Olympiádu, rovnou udělit nejlépe zlaté medaile. Sportovci by mohli zůstat doma, aby se zúčastnili diskuse, zda si ji zaslouží. Ušetřila by se spousta peněz a ještě bychom vyvolali tolik potřebnou společenskou diskusi.

Proč by se měla třeba Markéta Irglová strachovat o to, zda obdrží Oscara? Mohl přispěchat premiér Topolánek a po valašsku ji to ocenění udělit. Všichni zainteresovaní by ušetřili spoustu nervů a ušetřený čas bychom mohli věnovat celospolečenské diskusi. Kdyby ocenil rovnou i Glena Hansarda, byl by to navíc přínos k česko-irskému přátelství.

Možná, že by nebylo marné, kdyby takovou plaketu přímo dostal každý novorozenec místo rodného listu. Poté by celý život probíhala celospolečenská diskuse, zda dotyčný plaketu zaslouží. Nejlepší by bylo k tomu zřídit uliční výbory a podnikové rady, aby ta diskuse nebyla chaotická, protože, chápete, pan premiér by na všechno sám nestačil. K němu osobně by se už dostávali pouze vyvolení, tak od pěti zabití nahoru.

Je jen otázkou, zda při takové inflaci plaket by někteří ocenění neremcali, že ta medaile nemá žádnou hodnotu. Pánové Mašínové a pane Paumere, nechcete tu plaketu vrátit? Nejlépe ještě předtím, než ta celospolečenská diskuse odpoví na otázku, jak to ocenění vnímá většina občanů.

Autor: Dušan Streit | neděle 9.3.2008 14:09 | karma článku: 28,55 | přečteno: 2138x