Copak herec Rath. Ale komediant Paroubek a církevní tunel!

Měl jsem v úmyslu dnes absentovat, protože boží mlýny melou v případě Ratha nepochybně zaslouženě, a je zbytečné mlátit prázdnou slámu. Avšak aniž jsem tu včerejší šaškárnu podrobně sledoval, vyprovokovaly mě dvě věci – jedna v záři reflektorů a druhá ve stínu.

Jsme jedné krve...

 

Rathovi už jsem se věnoval v článku „Považovat Ratha za oběť či zástěrku je zaslepené a absurdní“ a nechci to nikterak po včerejšku rozmělňovat, protože se nic nezměnilo. Potvrdilo se jen to, že je dobrý herec, pohříchu  na sklonku své kariéry.

Avšak nadzvedlo mě, kterak jiný méně nadaný komediant, šarlatán, iluzionista a exhibicionista, který už byl dávno z velkých jevišť vyhnán, zneužil té frašky, aby se před kamerami znovu zviditelnil. Ano, řeč je o Paroubkovi. Přihříval si svou polívčičku a mlátil cepem do prázdné slámy jak zběsilý. Člověk by váhal, koho mají zavřít...

Pustil se do Kubiceho a tady nevylučuji, že může mít svou část pravdy. Zatčení Ratha totiž připisuji mimo jiné i změnám v Policii ČR, které přinesl s sebou venkovský polda Lessy, jenž se s kmotry a pražskými naboby dosud nezapletl. Proto jej Kubice nesnáší... Ale to je tak všechno, co mohlo mít v Paroubkově řečnění racionální jádro. O své „spisovatelské kariéře“ se raději nezmínil, i když by to do korupční kauzy zapadalo.

Zbytek byla Paroubkova sebeprezentace. Zjistil, že nikomu nechybí. A kdy zase bude mít příležitost se nafukovat jako krocan před milióny diváků a posluchačů? Tak mu ani já nebudu přikládat větší význam, než momentálně se svou obskurní stranou má. Připomenu jen, že Ratha do velké politiky přivedl on. Byl to jeho spojenec. Sice nadanější, ale stejně arogantní. Oba snad už patří do historie české politiky.

Tolik světla reflektorů. Ale ve stínu tohoto barnumského představení si dala koalice za cíl prosadit gigantický tunel, před jehož náklady bledne i Rath se všemi svými útratami středočeského gubernátora, a to podfuk, jemuž se neoprávněně říká církevní restituce. Nebudu to rozvíjet, protože naposled jsem to komentoval nedávno v článku „Když jde o církevní „restituce“, fyzik Nečas neumí počítat“.

Pokud se to Kalouskům a spol. podaří (spolu s eurotunelem ESM), Rath se stane opravdu mravencem a čudlou... Čímž neříkám, že už dnes nemá mít své pruhované kolegy, ať už se hemží napravo nebo nalevo. Neměli by dostat na cestu ještě výpalné.

 

 

Autor: Dušan Streit | středa 6.6.2012 10:36 | karma článku: 35,76 | přečteno: 2682x