Chyť si svého bolševika, co okradl církve, ať vše okamžitě vrátí!

»Bolševik okradl církve!« Bylo by třeba, ho potrestat a přinutit k narovnání. Kdo víte jak, chyťte ho!

 

Já toho bolševika neznám. Už dávno zemřel. Kradl ještě před mým narozením. A kdo je jeho právním nástupcem? KSČM nebo bolševici rozlezlí do ODS či ČSSD? Anebo třeba exlidovecký zrádce Kalousek, člen Národní fronty?

Určitě to nejsou oběti bývalého režimu, kteří dodnes nesou následky v podobě nízkých důchodů. Určitě to nejsou děti, jimž stát dal do kolébky kromě Kalouskovy složenky i třicet každoročně splatných Kalouskových-Nečasových dlužních úpisů celkem na nějakých 100 miliard pro církve (a to jsem inflaci držel při zemi). Určitě to nejsou ateisté, kteří celou dobu hradí mzdy narůstajícímu počtu kněží (při klesajícím počtu věřících), dokonce ve výhledu dalších dvaceti let!

Snad bych pochopil, kdyby se snížily důchody funkcionářům KSČ a tato částka byla použita na nějaké vyrovnání. Možná by se měli z domovů důchdců, eLDéeNek a ze záhrobí poskládat ti naivisté, co v roce 1948 volili komunisty. Zbytek nechť si sponzorují ti, kteří církev potřebují. To by se pak ukázalo, že jich není ten proklamovaný milión, jak se církve ohánějí. Samozřejmě je třeba farnostem vrátit nemovitosti pro liturgickou činnost. Samozřejmě je třeba, aby stát pomáhal udržovat památky, na nichž má zájem. Ale jinak, nechť se financují obdobně jako zahrádkáři.

Já se cítím okraden. U bolševiků jsem nebyl. Do kostela nechodím. Kdyby byla daňová asignace, na žádnou církev bych nedal ani floka. A přesto už i mí synové, z nichž jeden se narodil až po Listopadu, nesou závazky, údajně za toho bolševika, o němž slyšeli leda ve škole. A málo platné, pokud ta loupež století a reinkarnace starých časů nezvratně projde, budou splácet církvím ještě jejich potomci.

Ať si církve chytí své bolševiky. Budou už natolik staří a senilní, že by mohli na to kadidlo za své hříchy slyšet. Mohli by jim odkázat své majetky, jak to církve, zejména ta katolická, uměly vždy.

A taky doporučuji chytit si Švéda, ať vrátí, co u nás ukradl! Nějak se mu nechce a musíme si u něj půjčovat dokonce vlastní Ďáblovu bibli.

A proč nechytit bohatého Němce, po němž jsme za všechny válečné škody a hrůzy nepožadovali díky Václavu Letiště ani reparace. Určitě by Němec měl vrátit všechno, co u nás kdy nakradl. Ne aby jim k tomu Švýcaro-Rakušan ještě přihodil Lobkovický palác.

Sověta už asi nechytíme. Co ukradl, je – s odpuštěním - v prdeli. A tak je to i s církevními „restitucemi“.

 

PS Když píšu o církvích, většinou mám na mysli katolickou církev. Ty ostatní  dělají za naše peníze jen křoví.

PPS A těm, kdož nečetli, doporučuji svůj článek: "Duka předvádí, co nás čeká, pokud katolíci získají peníze a moc".

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | pátek 10.8.2012 11:03 | karma článku: 38,61 | přečteno: 3367x