Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pepino108

18. 8. 2012 0:19
Klaním se,

před Vaší otevřenou myslí pane Streite. Také mi nějak nejde na rozum, proč všichni bývalí a současní bolševici neplatí za činy své strany, potažmo mateřské strany, či za činy svých otců a dědů. Cítím se okraden a necítím se vinen. Při jedné cestě s německou cestovní kanceláří bylo psáno v jejich průvodci komu dát a nedat bakšiš, jak často ho dát a kdy v správný čas odmítnout, rada s dovětkem, že do dané destinace nejedeme proto, abychom spasili bídu a hříchy všeho světa. Nechápu, proč bych měl zrovna já spasit hříchy již zetlelých či zpopelněných komunistů, a tak to cítí všichni, kdož nevěří, nejsou "zainteresovaní", nekouká jím z kapsy omšelá rudá knížka nebo je nesžírá touha získat moc prostřednictvím podivně (ne)vypočítané částky, která podle všeho má sloužit k obnovení moci něčeho tak tmářského, jako je katolická církev.

0 0
možnosti

Host8

13. 8. 2012 10:35
Restituční nárok příbuzných dopadl následovně.

Na pozemku stojí domy, nemáte na to nárok. Náhradní pozemky Vám nedáme, protože žádné nemáme. A o nic si ani nežádejte, protože náhrada je tak malá, že za poplatky dáte víc.

0 0
možnosti

Host8

13. 8. 2012 10:27
V krátké době si budeme připomínat

600 let od doby upálení Mistra Jana Husa. Stálo by za to si připomenout jeho myšlenky. Před 600 lety církev za nesouhlas odměnila národ klatbou a pak upálením respektovaného kněze. Jsme o kousek dál, ale humbuk ze strany církve je neskutečný. Místo jasného odůvodnění, předložení skutečných nároků se tu  zneužívá náboženského cítění. V Kostnici na náměstí je řada soch znázorňujících neřády a rozmařilost církve. Potřebovali bychom je tu také. To, co se děje, nemá nic společného s nápravou některých majetkových křivd, s pokorou a láskou.

Cítím smutek nad církvemi a je mi stydno.

Víra a tzv. restituce nejsou jedno a to samé.

0 0
možnosti

Host8

13. 8. 2012 10:18
Víra nemá s církevními restitucemi nic společného.

Ctím křesťanství, mám respekt vůči ostatním náboženstvím, ale víra  a tzv. restituce jsou dvě rozdílné věci. "Restituce "  v podobě navrhované koalicí je věc sporná a právě zásady hlásené náboženstvím mi nedovolují se s nimi ztotožnit.

0 0
možnosti

SID09

13. 8. 2012 10:58
Re: Víra nemá s církevními restitucemi nic společného.

Zkuste si proto udělat nový vlastní názor po přečtení:

http://irenamauranovotna.blog.idnes.cz/c/279521/Cirkevni-majetek-Cast-6-Sekularismus.html

Určitě si tak počtete kvalifikovaný popis skutečnosti a nikoliv obyčejné bláboly neználků a fanatiků.

!!!!

1 0
možnosti

udernik

12. 8. 2012 8:28
Za vsechno muzou komunisti, cirkev, nemci, rusaci, etc.

ja nic ja muzikant. Vlastne Svejk. ;-D

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

11. 8. 2012 10:40
Byl Josef II také bolševik?

Tímto reaguji na nadpis Vašeho článku. Přečetl jsem si následující článek

http://www.literarky.cz/domov/spolecnost/6680-cirkev-nema-na-restituce-pravni-narok

ze kterého, pokud je pravdivý, plyne, že komunisti církev nijak významně neokradli. Podstatné omezení majetku katolické církve provedl už osvícený císař Josef II. V roce 1919 došlo k potvrzení těchto omezení a rozdělení půdy, kterou spravovala církev. Stavby církev spravovala dál, ale nenabyla vlastnické právo.

Všem vřele doporučuji si tento článek přešíst.

4 0
možnosti

felson

11. 8. 2012 13:19
Re: Byl Josef II také bolševik?

I v zákonu 218/1949 se praví: "Stát dozírá na MAJETEK církví a náboženských společností."

1 0
možnosti

assco

11. 8. 2012 8:23
dve poznamky

Majetek ktery byl ukraden a je ve vlastnictvi statu se bude vracet. Jiny ne. Uz nyni cirkvim platite na provoz, po vyrovnani uz platit nebudete... Nez zacnete psat plky racte se vzdelat o cem z pisete.

9 0
možnosti

Streit

11. 8. 2012 8:30
Re: dve poznamky

Nelžete. Přispívat církvím na provoz se bude dalších 20 let!!

http://streit.blog.idnes.cz/c/269764/Kdyz-jde-o-cirkevni-restituce-fyzik-Necas-neumi-pocitat.html

0 0
možnosti

derik

11. 8. 2012 2:34
Bolsevici nezemreli a cirkev je nema co chytat

Pane Streit, vase clanky jsou velmi dobre a v drtive vetsine s nimi souhlasim, ale dnes ne. Bolsevici stale ziji a pobiraji nadprumerne duchody (diky svym lepsim moznostem pred 1989). Pres milion komunistu se po 1968 hlasilo ke Gottwaldovske tradici a souhlasilo se vstupem cizich vojsk s cilem zmenit vladu. Tohle se da povazovat za souhlas s vlastizradou. Snizeni duchodu o stvrtinu by si povazovali jak levne se z toho dostali. A za tech dvacet let by to prineslo nekolik desitek miliard. A vyssi funkcionari, kteri prisli k majetkum diky sve aktivni spoluucasti na diktature (ktera nicila nebo omezovala zivoty jinych), tak ti by si povazovali kdyby prisli jen o sve chaty, domy nebo vily. A bylo by dost na odskodneni (mozna by cirkvi stacilo i mene vzhledem k ubytku jejich clenu). Pokud se ale prijme princip "nejsme jako oni", tak potom naklady na vyrovnani prebiraji vsichni. Cirkev si nema co koho chytat, od toho je tu stat. Avsak hned po 1989 se rozhodlo jinak. Ted se za to bude platit.

7 0
možnosti

Streit

11. 8. 2012 8:33
Re: Bolsevici nezemreli a cirkev je nema co chytat

O odpovědnosti žijících funkcionářů jsem psal.

Každé rozhodnutí státu se dá revokovat právní cestou. Ostatně to zabavení majetku také proběhlo rozhodnutím státu po volbách, které bohužel vyhráli komunisté.

1 0
možnosti

VašekIV

11. 8. 2012 1:00
Katolická a musulmanská církev jsou

zločinecké organizace.Nemám rád Lenina, ale v tomhle trefil do černého. Náboženství je opium lidstva. Narkomani půjdou za svým i za cenu sebezničení ( a navíc ničí i nás, kteří nejsme závisláci!!. Opět KARMA;-D

1 0
možnosti

Streit

11. 8. 2012 8:31
Re: Katolická a musulmanská církev jsou

Dnes si toho vážím zvlášť. Díky R^

0 0
možnosti

DADAnce

11. 8. 2012 0:57
Možná se vám to nedoneslo,

ale pokud se u vás najde kradený majetek, tak vám ho zabaví, i když jste si ho třeba koupil. O tom by čerství majitelé aut z bazaru mohli vyprávět....;-)

1 0
možnosti

Streit

11. 8. 2012 8:27
Re: Možná se vám to nedoneslo,

Jste mimo. U organizací a firem platí nabytí v dobré víře. Nic se nevrací. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...