Česká národní banko, lidé, ručitel je nesolventní!

Vláda, kde si dělá Kalousek se Schwarzenbergem co chce, už je nepokrytě kolaborantská. Přestože každý občan už dluží za stát 150 tisíc korun, rozhodli poslat do Brusele za každého z nás 3.800 korun. Na výdělečně činné vyjde několikanásobek.

 

A to „suchý hadr“ Nečas mudroval, že tentokrát sebou podlahu vytřít nenechá. Povídali, že mu hráli...

Dopoledne jsem ještě burcoval takto: Kalousek podrývá nezávislost ČNB požadavkem na 38 miliard.

Odpoledne pak naděje začala umírat: viz iDnes.

 

Na občany se předhodily tyto triky:

- Nejdříve se nadsadila částka na horentních 90 miliard. Pak se vycucalo z prstu nižší číslo, kterého mělo být předem dosaženo.

- Nic nás to prý nebude stát, protože peníze poskytne ČNB ze svých rezerv. Činí tak nepřípustný politický tlak na ČNB, která je podle Ústavy nezávislá.

- Neřekli původně, že poskytnou za půjčku garance. Možná chtějí obejít i parlament. Prostřednictvím garancí bude i deficitní státní rozpočet dále zatížen vyšším rizikem. To nesou občané ČR, které už tak pseudopravicová vláda sdírá daněmi z kůže.

 

Je náhoda, že se Kalousek právě vrátil z Brusele? Takto akční nebyli ani komunisté za RVHP, když se vrátili z Moskvy. Dovedete si představit ten kartáč? To nebylo ani za Brežněva, který musel jezdit do Čiernej nad Tisou.

Česká národní banka, pokud tuto nevýhodnou transakci schválí, by si měla být vědoma, že získala velmi nesolventního ručitele. Může si někdo myslet, že už dnes je reálné, že je za každého občana ČR (včetně neproduktivních osob – dětí, starců a invalidů) splatitelný dluh 150 tisíc korun?

Běžící úroky přibližují téměř nevyhnutelný konečný kolaps. A jedná se také o úroky z této půjčky, které státní rozpočet bude muset zaplatit ČNB, protože půjčka MMF je bezúročná.

Kdo nám chce namluvit, že na to máme, by se měl tvrdě zodpovídat!

 

Fakt se už začínám sám sebe ptát, zda ten kolaps není cílem :-(

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | středa 25.1.2012 14:42 | karma článku: 38,00 | přečteno: 2573x