Babák pochválil Židy a ještě řekl pravdu. Kde je problém?

Poslanec Babák řekl, že každý Žid (možná myslel jen žida) by nemohl být pro státní kasu horší než Kalousek. Načež se zdvihla nehorázná mediální štvanice politicky „korektních“ pomatenců.

 

Babákovi je přisuzována nálepka extremisty, k čemuž se propůjčili i někteří poslanci. Nechápu tu zběsilost multikulturních pošuků. Oni už ani nerozumějí sémantice a významu jednoduchých výroků? To už zašla autocenzura a snaha nálepkovat - a kdyby nešlo o poslance i kriminalizovat – tak daleko? To budeme v rámci mainstreamu bolševicky chodit kolem horké kaše, kdykoliv bychom měli zmínit nějakou národnost nebo etnikum?

Copak není pravda, že Žid se stal natolik synonymem obezřetného, pracovitého a skromného finančního harpagona, až tyto vlastnosti vedly k tomu, že se jejich představitel začal psát jako žid (bez velkého počátečního písmena)? Copak Cikán nezobecnil natolik, že se vytvořilo slovo cikánit?

Můžeme vůbec ještě dnes vyprávět vtipy o skotské šetrnosti a lakotnosti? Můžeme říci, že někdo pije jako Dán? A vzdáme se i židovských anekdot, aby se nějaký potrhlý a vztahovačný multikulturalista neurazil?

Žijeme už v orwelovském světě, kde smíme mluvit jen newspeakem? Zanedlouho by to vedlo ke kriminalizaci slov v ještě větší míře, než tomu je dnes. To by si měl každý uvědomit, i když se dnes třeba nad Babákem pohoršuje. Zítra může být obětí on a nebude mít poslaneckou imunitu.

A tak Babákovi děkuji, že to rozvířil. Navíc měl pravdu. Nedovedu si představit Žida ani žida, jenž by byl pro státní pokladnu nebezpečnější než Kalousek.

 

PS Pro ty, kdož nečetli, doporučuji svůj předchozí dnešní článek Bude beztrestná i vražda spáchaná v rámci mandátu poslance?

Autor: Dušan Streit | středa 17.7.2013 14:38 | karma článku: 34,69 | přečteno: 1832x