Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Agresivita, zbabělost, hyenismus, stádní voyerismus

Zdegenerovali jsme jako lidské bytosti už docela? Začnu hokejem, ale jedná se o víc. Jde o stále masivnější oblbování plebejců stylem „chléb a hry“. Čím je chleba méně, tím musí být her více a extrémnějších. Jde o davovou psychózu, v níž se na svobodu jedince ani nepomyslí.

 

Svého času jsem napsal článek „Bitkaři – hokejový hnus“. Snažil jsem se argumentovat, že jsem sice poslední, kdo by zavrhoval fyzickou obranu, ale že plánovité uplatňování násilí do hokeje nepatří. Hokej má jako každý sport svá pravidla a nad nimi má bdít rozhodčí a nikoliv nějací rváči, kteří se zaklínají nepsanými zákony. Je jen otázkou času, kdy se takový přístup vymkne kontrole.

To jsem to tehdy schytal. Prý nerozumím hokeji. Protože jsem už starý. Nechápu prý moderní zásady této hry. Bitkaři byli vychvalováni jako strážci toho, že se neporušují nepsaná pravidla. A lidi to prý mají rádi. Nikdo si přece při rvačce neodejde na párek.

Bože, to je ubohost. Když by se v televizi poprali poslanci nebo členové komorního orchestru, také by málokdo odešel od obrazovky. To ale neznamená, že máme vycházet vstříc těmto nízkým pudům. Ono se to pak opravdu šíří celou společností. U nás se sice poslanci napadají zatím jen verbálně a většinou jen proto, že vědí, že na rozdíl od rozumných projevů to budou média dokola přemílat. Takový Rath by mohl vyprávět.

Když se vrátím k hokeji, já chci vidět Martince, Rosoly, Patery, Eliáše, Hudlery, Hemské, Marky, ne Kočí a spol. Aby se najímali hráči, kteří neumí hrát hokej a bruslit umí právě jen tak, aby měli stabilitu na ledě při rvačkách, aby se trénovali specialisté pro box na bruslích, tak to jde za rámec mého chápání i hokeje samotného. Hokejisté musí být tvrdí chlapi, kteří by si v případě nutnosti neměli nechat nic líbit. Ale výchova bijců bez hokejových schopností prostě do hokeje, do sportu ani do slušné společnosti nepatří.

Znovu opakuji, že účelové rvačky by měly být tvrdě trestány, protože za pořádek na sportovišti musí být vždy odpovědný rozhodčí. Jinak to není sport, ale válka. Někteří z nás se také na válečné filmy rádi dívají, ale to neznamená, že kvůli tomu by se měly války vypovídat. A v hokeji, jak to přichází z NHL, to tak funguje. Rozhodčí čeká, až si to rváči vyřídí. A nízké pudy a hyenismus diváků si přijdou na své.

Prý platí nepsaná pravidla. Nedejte se vysmát. Jen do doby, než se to zvrhne. Příkladů by bylo dost. Prý to naopak blokuje agresivitu a zákeřnost protivníků, aby byli provinilci potrestáni bitkaři. Kde to jsme? Kde je spravedlnost, když pak přijde silnější bitkař? Pravidla musí platit bez ohledu na boxerské umění. A od toho je tam rozhodčí a disciplinární komise. Ragby je taky kontaktní sport. Proč se tam tolik neperou?

Nehledě na to, že ti bitkaři jsou vlastně zbabělci. Hokej většinou hrát pořádně neumí, určitě by na ledě snad kromě Cháry nechyběli. Kdyby chtěli své rváčské schopnosti uplatnit poctivě a ne proti sportovcům z jiné herní disciplíny, tak by se prali v boxu, v karate nebo v K1. Kdo na to nemá, obuje brusle a dělá bordel v hokeji.

Jak se to zvrhlo, jsme mohli vidět v KHL, kde na úkor naší reprezentace nějací šílenci – mimochodem z Kanady - zákeřně zranili v mimořádné formě hrajícího Červenku i Škoulu. Kdo chce vyprávět pohádky, že v NHL by se to nestalo, tak ať si vzpomene na na čerstvé zákeřné zalehnutí Špačka (zranění ruky) i jiné incidenty, třeba zákeřného Crosbyho.

Ale o co jde? Jde o nadřazování komerčních zájmů etice sportu. Jde o vymývání mozků, které známe už od nepaměti. Vždyť kdysi se rvali pro ohlupování širokých mas gladiátoři na život a na smrt. Ale neříkali tomu hokej. Nyní se jedná se i o kanalizaci frustrace neúspěšného plebsu.

Nejde jen o hokej. Všude se rozmáhá vedle agrese i hyenismus a voyerismus. Zprávy na Nově už jsou jen o nehodách a katastrofách. Nešťastným nebo truchlícím obětem lezou s kamerou až do domu. A národ se pase. Zajímá ho, kde která sereblita se objevila bez kalhotek nebo která „náhodou neuhlídala“ ňadro. Reality show se pohybují výhradně za hranicí vkusu. Zoufalci jsou schopni za peníze zapomenout na lidskou důstojnost a v přímém přenosu „sežerou“ (jinak se to nazvat nedá) nejodpornější dreky, které by odmítlo i prase. Hry učí naše děti považovat násilí za normální. Reklamy dělají z lidí blbce. Útočí na nás kartářky, astrologové a jiní magoři.

To všechno dělá z lidí stádní tvory – ovčany. Stačí jim nadávkovat trochu chleba a hodně her a vládnout jim je tak snadné...

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 14.12.2010 10:32 | karma článku: 33,13 | přečteno: 2383x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5381x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,50 | Přečteno: 4004x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8114x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Nejméně 30 zraněných, nouzové přistání. Let ze Španělska zasáhly turbulence

1. července 2024  19:19

Při turbulencích se v letadle cestou ze Španělska do Uruguaye zranilo nejméně 30 lidí. Stroj...

Méně dotací, více úvěrů a bilion do investic, maluje Fiala budoucnost

1. července 2024  19:17

„Česko musí lépe cílit na to, do čeho investuje,“ řekl v pondělí premiér Petr Fiala po jednání...

Sto deset let od první pokuty za černou jízdu. Přirážka byla za korunu

1. července 2024  18:41

Revizoři v Praze vybírají pokuty už od roku 1914. Jinde v republice černí cestující jezdili...

Raději rezignuji! Kandidáti ve Francii nechtějí tříštit síly proti Le Penové

1. července 2024  18:27

Nejméně 165 kandidátů převážně z řad levice či z bloku prezidenta Emmanuela Macrona se v pondělí...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...