Pane Olšere, prostudujte si archivy a pak pište

Původně jsem vůbec nechtěl reagovat na pisálka Olšera, ale jeho dnešní bolg "Státníci oslaví bitvu v Normadii, kdy se sejdou ve Stalingradě"?mě trošku nadzvedl ze židle. Tak překroucenou historii, upravenou do štvavého článku jsem již dlouho nečetl. Pan Olšer v něm vlastně pohrdá obětmi II. světové války a hodnotu vítězství měří počtem padlých. To je opravdu odporné. A napíšu Vám pane Olšere ještě pro Vás odpornější věci. Sovětský svaz si za své napadení Hitlerem může z větší části sám. Řeč archivů je v tomto ohledu nekompromisní.

Stalin a Hitler si o sobě nedělali moc velké iluze, oba měli své plány, jak skoncovat s demokratickou Evropu a proto v podstatě spojenectví hrálo v jejich plánech význačnou roli. Rozdělili si sféry vlivu a podle toho konali. Stalin napadl Litvu,Lotyšsko a Estonsko, Hitler vyrazil na západ. V roce 1939 si oba rozdělili Polsko, kde zavládl neslýchaný teror. Hitler vraždil židy a Stalin polskou inteligenci.

Na příkaz kominterny, se nikde v Evropě  komunisté nezúčastnili protinacistického odboje, protože nacisté a komunisté byli spojenci. Stalin nemyslel na obranu, jelikož spoléhal na svoji dohodu s Německem. Ještě v zimě roku 1939 napadl Finsko,ale nevydařená zimní ofenzíva ukázala jeho spojenci slabiny Rudé armády. I když spojenci s velmi příbuznou ideologií, přesto oba diktátoři. Všem bylo jasné, že toto spojenectví nemůže dlouho vydržet. Stalin spoléhal nato, že Hitler v Evropě vykrvácí a on se vypořádá jak s Německem, tak s Evropou a roznese komunistickou ideologii po celé Evropě, Hitler sledoval opak. A právě zimní ofenzíva proti Finsku mu jasně ukázala, že nadešel ten správný čas, protože Stalinovi čistky v armádě její bojeschopnost podstatně oslabily.

Stalin ještě stihl uzavřít spojeneckou smlouvu s Japonskem, kterou vypověděl až na nátlak spojenců na konci války v roce 1945, ale to pan Olšer jistě ví nejlépe.

Stalin se nikdy netajil tím, že se chystá ovládnout celou Evropu a roznést silou komunistickou ideologi po celé Evropě. Nepochopil ale, že dva diktátoři stejného ražení nemohou vedle sebe dlouho existovat. Kdyby Hitler nebyl zaslepen svojí rasovou teorií o nadřazenosti a na okupovaném území SSSR nezavládl jeho teror, tak si myslím, že dnes by bylo Rusko součástí jakési Panříše, protože země zpočátku vítala nacisty jako své osvoboditele. Dovedete si představit, jaký režim musel tehdy v SSSR vládnout, když lidé v nacistech viděli své osvoboditele?

Rychlý postup Němců v prvních měsících války však zalarmoval USA k činnosti. Spojenci si velmi rychle uvědomili, že Německo získalo svojí okupací Evropy průmysl, ale chyběly mu suroviny a těch bylo v SSSR víc než dost. Zejména z toho důvodu vyslyšeli Stalinovi prosby,který najednou obrátil ve své rétorice a byl největším obhájcem a zastáncem demokracie a začali do SSSR dodávat materiální pomoc. Věděli dobře že Hitler nesmí získat suroviny, protože pak by jej nebylo možné porazit nikdy.

 A tak díky dvoum diktátorům, kteří se chystali ovládnout svět, přišli o život milióny nevinných lidí po celém světě. Američané a spojenci válčili v Africe,Asii a v Evropě. Přinesli nemalé oběti,ale s tím rozdílem, že oni osvobozovali cizí země od nacistů. Rusové přinášeli také oběti a nemalé při osvobozování svoji vlasti,ale díky jednomu člověku, Stalinovi, který se chystal ovládnout svět.

Spojenci přinesli do Evropy svobodu a demokracii, sověti totalitu. Bohužel

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřístrašek Strašekjiří | pátek 6.6.2014 9:57 | karma článku: 33,66 | přečteno: 1754x