Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Super sprostá SuperStar.

Tak se nám rozběhla další řada SuperStar tentokrát v Česko-Slovenském provedení.Po prvních kolech již hrozí superpokuta za vulgarity účinkujících. Bohužel, největší nedostatek v chování porotců cítím v necitlivém přístupu k soutěžícím. Je přece možné kritizovat výkon klidně a konstruktivně, bez projevů pohrdání a despektu. Navíc, porotci často užívají vulgární slova, která na televizní obrazovce "nedodávají šťávu“, ale naopak většinu diváků pohoršují. Proto se vyskytlo již více než 20 stížností na Radu pro televizní a rozhlasové vysílání. TV Nova hrozí miliónová pokuta, že před 22 hodinou se mluví pro mládež nevhodně v hlavním vysílacím času. Nahrazování vulgarit pípáním působí trapně. V některých pořadech na jiných stanicích vulgarity jsou a divákům se to líbilo. Bohužel, silně vulgární vyjadřování stále více proniká mezi mládež i na základních školách.

Porota CeskoSlovenské SuperStarFremantle Media

Vždyť kdo z poroty umí opravdu zpívat

Pan Onřej Hejma, kterého si vážím jako překladatele i hudebníka, mne příjemně překvapil, když na castingu v Košicích sebekriticky prohlásil o porotcích:“Vždyť kdo z nás čtyř tady umí zpívat.“ Měl pravdu, např. textařka Osvaldová ani pan Horáček, v minulých porotách také nebyli zpěváci. Písničky „Modrá je dobrá“ je opravdu hudebně i textově dobrá, ale ne výborná. Navíc, nejde o žádný velký pěvecký výkon s velkým intonačním rozsahem. Další písničky Žlutého psa stačí na český průměr středního proudu. Dara Rolins byla dříve milá malá Darinka Rolincová, která zpívala intonačně kouzelně „Zvonky štěstí“ s Karlem Gottem, ale na české hudební scéně se později příliš neprosadila a neokouzlila. Představa, že se prosadí na hudební scéně v anglicky mluvících zemích, je lehce naivní a určitě k tomu nestačí ani změna uměleckého jména.Velmi tvrdě vyřadila slušně zpívajícího kytaristu, kterému vytkla, že má dar od pánaboha, ale nepracuje s ním. Totéž by se dalo říci i o ní. Marta Jandová je pro mne celkem málo známá zpěvačka slavného otce, který je výborným hudebníkem.Její pěvecké výkony „Dotyky slávy “nepřesvědčují. Pavol Habera je jistě výborným skladatelem a znalcem hudebního průmyslu, ale jako zpěvák vás jistě neoslní. Celkově je to porota, která je sice dobře znalá zákonitostí show-businessu, ale hlasově zcela jistě zaostává za některými soutěžícími. O to více překvapují tvrdá rozhodnutí o nepostupu u některých vystupujících, kteří mají zkušenosti hráčů a zpěváků z hudebních skupin.


Postup do dalšího kola bez zpívání

Pavol Habera občas upozornil některé soutěžící, že sice hrají dobře na kytaru, ale že jde především o pěveckou soutěž. Porotce zřejmě nepřesvědčila pěvecká část vystoupení. Možná to byl dramaturgický záměr, ale součástí castingu v Košicích bylo uváděno i neoficiální pořadí Miss mezi vystupujícími dívkami. Ondřej Hejma asi úmyslně provokoval, když poslal do dalšího kola dívku, která na něj snad působila sympaticky, ale nenechal ji ani zazpívat (video) . Údajně to měla být vítězka soutěže krásek tohoto kola SuperStar. Komentoval to slovy „Bojím se, že by to nemuselo dobře dopanout.“ Budeme očekávat, jak se z našeho pohledu ne příliš sympatická dívka projeví pěvecky v dalším kole. Bohužel, se zatím zdá, že měla pravdu jedna z vyřazených na Slovensku, která řekla : „To není o hledání talentů, ale o něčem jiném."


Uvidíme, jak se bude pěvecká soutěž vyvíjet v divadle na prknech, která údajně znamenají svět. Věřím, že tam opravdu rozhodnou pěvecké a hudební kvality. A ne jen snaha o pokleslou a vulgární zábavu na účet méně úspěšných účinkujících.

Autor: Miroslav Štorch | středa 23.9.2009 23:34 | karma článku: 39,99 | přečteno: 16564x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

„Všímá si kancléř vůbec, co se děje?“ Jak Německo poznamenal volební šok

11. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu Je sečteno. Spíše by se dalo říct zúčtováno. Němci koaliční vládě kancléře Scholze nicnedělání...

Léto plné silničních uzavírek. Přehled, kde v Česku mohou řidiči čekat potíže

11. června 2024

Premium Ani letos při prázdninových toulkách po Česku nemohou lidé doufat v hladký průjezd po tuzemských...

Rada bezpečnosti OSN schválila rezoluci o příměří, Rusko se zdrželo hlasování

10. června 2024  22:50

Rada bezpečnosti OSN schválila svou první rezoluci podporující dohodu o příměří mezi Izraelem a...

Už žádné dveře otevřené dokořán. Portugalsko zpřísňuje migrační politiku

10. června 2024  22:14

Portugalská vláda oznámila akční plán, který zpřísní pravidla pro vstup migrantů. Naopak také...