Velká drzost Malé Taťány

Paní Malá vyjadřuje velké podivy nad tím, že kvůli jejímu angažmá na ministerstvu spravedlnosti začali novináři detailně studovat její 13 let starou práci o králících, což nečekala, ovšem nemá problém si ji kdykoliv obhájit.

A za sebe má absolutně čisté svědomí.

Drzý postoj paní Malé jen svědčí o její zakrnělé sociální inteligenci a o absenci morální integrity. Nerad se opakuji, nicméně již jsem psal, že špatným se člověk nestane tím, že podlehne lidské slabosti, ale tím, že tváří v tvář tomuto selhání trvá bez omluvy na svém, a v případě paní ministryně pak při usvědčení z podvodného jednání při tvorbě obou svých diplomových prací je udivená, že po ní novináři jdou, před čímž ji lidé varovali, ačkoli novináři jen dělají svoji práci, když veřejnosti sdělují, zda se na moci podílejí kompetentní a vzdělaní lidé nebo podvodníci a neumětelové.

Tak to v demokratickém právním státě chodí. Naopak se v demokratickém právním státě nevyprovázejí veřejnoprávní média ochrankou z budovy ministerstva při položení nepohodlného dotazu ministryni.

Ale je možné, že si budeme muset zvykat na nové praktiky, které si paní ministryně osvojila ve svém životě nejen při studiích. V médiích bylo jasně prokázáno a konstatováno relevantními subjekty, že se paní Malá dopustila plagiátorství a paní ministryně neumí vystoupit před veřejnost s jasným prohlášením a svým postojem. Místo toho zašle České televizi své vyjádření v sms zprávě prostřednictvím premiéra Babiše, což ještě více dokresluje absurditu celé této situace a neúnosnost dalšího setrvání paní Malé na postu ministryně spravedlnosti.

Premiér Babiš s výměnou na postu ministryně spravedlnosti stále otálí, ale obávám se, že není na co čekat. Není třeba čekat do švestek, dokonce ani do konce okurkové sezóny, výměna by měla nastat dřív, než skončí sezóna třešní. Ale kdy vlastně sezóna třešní skončí?...

Autor: Jiří Štipský | úterý 3.7.2018 20:56 | karma článku: 43,22 | přečteno: 4988x