Starosta Dvořák a hejtman Novák dostali od moravskoslezských voličů po papuli...

...a to je fajne, bo my to tu mame radi po našimu, no ni?... Volby nejen na Moravě úspěšně proběhly a občané ve volbách do krajských samospráv a Senátu rozhodli.

Voliči Moravskoslezského kraje dali jasně najevo, že u nás na Severní Moravě existují inteligentní lidé, kteří se umějí správně rozhodnout a využít své volební právo tak, abychom se za své zástupce zvolené do veřejných funkcí nemuseli stydět, a za to jim patří velký dík. Děkuji Vám.

V posledních několika dnech jsem totiž musel odpovídat na nejednu otázku, která měla vždy podobný obsah. Jste na Severní Moravě všichni takoví blbci jako ti dva nenažraní balíci napěchovaní v dresech sportovních klubů z politické předvolební agitky moravskoslezské ČSSD? Snažil jsem se lidem vysvětlovat, že ne, že teď už sice všichni víme, že jsou tu minimálně dva, kteří jsou známi nejen za hranicemi Moravy a dokonce i České republiky, ale rozhodně takových jedinců není většina, ba dalo by se říct, je jich zanedbatelná menšina. Bohužel však tito exoti bez špetky sebekritiky se sklonem k exhibicionismu jsou někdy jen víc vidět.

Jelikož znám poměry v Novém Jičíně, budu se zabývat v tomto blogu komentářem neúspěchu „zatím ještě“ starosty Nového Jičína Dvořáka.

Po každém neúspěchu je třeba situaci analyzovat a najít viníka. Kudy se budou ubírat myšlenky poraženého zájemce o senátorský post v dresu ČSSD je zřejmé už z nejrůznějších prohlášení před druhým kolem voleb do Senátu ČR. Hlavní příčinou je nenávistná antikampaň kmotrů z ODS a jim spřízněných lidí, což potvrdil podporou na stránkách ČSSD i premiér Sobotka prohlášením, že kmotrům nelze ustupovat, i když jejich podpásové útoky jsou nepochybně nepříjemné jak pro Jaroslava Dvořáka, tak asi ještě více pro jeho rodinu. A premiér dodává, že pevně věří, že voliči nenávistné kampani kmotrů nenaletí.

Já, občan Nového Jičína mohu směle prohlásit, pane premiére, že jsme naštěstí ničemu a nikomu nenaletěli.

Nemá smysl pitvat význam a obsah slova kmotr, pro tento komentář je postačující teze, kterou lze v českém ekonomickopolitickém prostředí sledovat, že kmotr je nikoli jen šéf ale mnohdy i jen příslušník struktury, která odčerpává více či méně sofistikovaným způsobem veřejné prostředky k soukromým subjektům a to na úkor veřejného zájmu, že zkrátka uspokojuje soukromý zájem na úkor zájmu veřejného.

Budu-li vycházet z výše uvedeného, pak největším kmotrem pro mne musí zákonitě být sám Jaroslav Dvořák, protože on je hlavním strůjcem a propagátorem megatunelu na městský rozpočet v řádu stamilionů korun v podobě pro Nový Jičín nevýhodného odkupu Hückelových vil do majetku města a jejich následné správy.

Je s podivem, že se touto transakcí, jejíž následky budou občané města pociťovat po několik desetiletí dosud nezabývají orgány činné v trestním řízení. U tohoto učebnicového příkladu hospodaření s majetkem města v rozporu se zákonem příslušné orgány ani nemusejí čekat na podání z vnějšku a už dávno měly konat ex officio (z úřední povinnosti). Abych byl spravedlivý, je možné také to, že orgány činné v trestním řízení již dávno konají, jen se o tom veřejnost dosud nedozvěděla. Tak uvidíme.

Jsem rád, že voliči Nového Jičína i celého Novojičínska dali Jaroslavu Dvořákovi jasně najevo že nebude dobrý senátor, jak se propagoval, jelikož naštěstí nebude žádný senátor, a rozhodně ani není dobrý starosta. Zatímco Petr Orel ve druhém kole dokázal oslovit o 1403 voliče více než v kole prvním, Jaroslav Dvořák jich naopak 1934 ztratil. Nemluvě o rozdílu voličské přízně mezi kandidáty ve výši cca 8000 hlasů. Jsem zvědav, jak on sám tento vzkaz voličů vyhodnotí.

Smutným dokreslením starostova charakteru a (ne)schopností je jeho žádost voličům a sympatizantům KSČM o podporu ve druhém kole senátních voleb, na níž samotné není nic zavrženíhodného, co by však mělo být vytesáno do mohyly lidské hlouposti je závěrečné poděkování:

“Děkuji za Vaši podporu a pevně věřím, že takto projevenou důvěru v moji osobu nezklamu.”

Musím souhlasit s tím, že za jeho neúspěch mohou kmotři. Je to ten kmotr, který ho mimo výše uvedené nasoukal do dresu Baníku a cpal do něj pivo a klobásy v buranském videu, je to ten kmotr, který by se měl omluvit ČSSD, občanům Nového Jičína a rodině za svoji nevyzrálost, aroganci a způsobenou ostudu, je to ten kmotr, kterého vidí každý den v zrcadle, a ten kmotr, který by měl rezignovat na post starosty Nového Jičína.

Autor: Jiří Štipský | neděle 16.10.2016 21:01 | karma článku: 28,31 | přečteno: 1286x