Lockdown prezidenta ČLK Kubka je velmi rozumný

Kdykoli slyším názory doktora Kubka, profesora Flégra a dalších jim podobných katastrofistů, jsem přesvědčen, že je v jejich případě lockdown zcela na místě.

Uzamknout některá individua někam mimo dosah médií by sice mohlo vyznívat protiústavně, ale omezit kontaminaci veřejného prostoru jejich bludy by ke zvládání pandemie jistě pomohlo, poněvadž by ubylo jimi vystrašených lidí. Jak známo, když psychika chřadne, pak i oslabené tělo snadněji podlehne (nejen) virovému napadení.

Katastrofické mediální výstupy evolučního biologa Flégra jsou pro mentálně zdravého a silného jedince příjemným pobavením, protože je schopen se na takovou show dívat s odstupem. Nejen pan profesor totiž ví, že evoluční proces má spoustu slepých uliček, a pro zasvěceného diváka je pak kouzelné pozorovat v praxi ony důkazy nezdarů evoluce, k jejichž pozorování je evoluční biolog vděčným objektem.

To pozorování doktora Kubka je o poznání smutnější a vnímavější diváci mohou mít oprávněné obavy o jeho zdraví. Pamatuji si nedávný jeho výstup z pořadu České televize „Máte slovo“, kde byl ze sedmi účinkujících jediný v respirátoru, což nesl nelibě a ve vlastním rozrušení se snažil ostatní důrazným upomínáním orouškovat, což moderátorka Jílková rázně utnula, protože jednak nic neporušovali a i neslyšící diváci, kteří odezírají, z toho podle ní chtěli něco mít. Nevím, jak to mají neslyšící s odezíráním, ale vidím, jak to má doktor Kubek s rouškami. To, že se pro lékaře stane z roušky či respirátoru, coby nezbytné pracovní pomůcky ve vyjmenovaných situacích, propagovaný fetiš, se může stát, zkrátka se z dříve možná nenáviděné pracovní pomůcky stane časem oblíbená součást i pro všechny ostatní mimopracovní aktivity, stejně jako existuje tzv. Stockholmský syndrom (kdy se oběť zamiluje do svého únosce), ale tato až nezdravá a nelogická propagace oné obličej kryjící věci diváky časem začne otravovat a nudit. Co je komu do toho, že se do roušky někdo zamiloval, to se stane.

Ještě před nedávnem strašil prezident Kubek svými grafy z newyorských nemocnic, což se už neděje. Asi mu někdo konečně vysvětlil, že srovnávat českou populaci s americkou a její přístup ke zdravotní péči, nehledě na její úroveň, zkrátka nelze. Naposled jsem jej viděl s tabulkou, kde měl různá čísla hezky seřazená a z nich jednoznačně vyplývalo, jak sám vyprávěl, že lockdown je nevyhnutelný. Já jsem z jeho výstupu pochopil jen to, že umí pracovat s Excelovou tabulkou, popř. s Wordem či kalkulačkou, což jsou pro lékaře jistě taky užitečné dovednosti, ale nic to nemění na skutečnosti, že čím dřív vyhledá odborníka, tím snáze se z toho dostane.

Po dobu nezbytnou by tedy bylo skutečně vhodné uzamknout doktora Kubka někam do karantény. A aby to nebylo nehumánní, určitě bych ho nenechal hladovět. Myslím, že pravidelný přísun čerstvé farmářské biomrkve by mu mohl projasnit zrak, aby se na věci uměl dívat s nadhledem, nikoli fatalisticky, čímž by to byl i příjemnější pohled pro nás ostatní, třeba jako na profesora Flégra s jeho Micíkem…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Štipský | neděle 1.11.2020 17:32 | karma článku: 32,02 | přečteno: 1128x