Langer se rozčiluje, sebrali mu Zajíčka

Podle nadpisu by se mohlo někomu zdát, že článek bude o chlapci, kterému vzali jeho oblíbenou hračku a jiným zasvěcenějším zase, že jde spíše o amputaci jedné z chapadel modré chobotnice, což se onomu hlavonožci pochopitelně nelíbí.

 Ve včerejších Událostech, komentářích (1.10.2009) proti sobě v duelu zasedli současný ministr vnitra Pecina a exministr Langer. 

Ač byla debata místy dojemná, faktem zůstává, že náměstek Zajíček rezignoval sám, tudíž ho nikdo neodvolával a jediný, kdo celou záležitost politizuje je ODS. 

Neznalý by mohl mít z diskuze pocit, že je Pecina naprostý amatér, protože svému náměstkovi nesahá ani po kotníky, když Langer vyjmenovával Zajíčkovy zásluhy (a to docela dojemně, až jsem ho začal podezírat z bisexuality, což je ale jen a jen jeho věc, nechci nikomu lézt do pelíšku), ačkoli jedinou nekompetentností Peciny je nejspíš fakt, že nevlastní stranickou knížku žádané barvy. 

Neodpustitelným prohřeškem současného ministra je taky skutečnost, že reorganizaci na ministerstvu, která je plně v jeho kompetenci, nekonzultoval s vedením ODS a tato strana jen dál bojuje za destabilizaci Česka, takže požaduje za - ústy Ivana Langera řečeno – nekompetentnost, porušování zákonů, ohrožení důležitých projektů, politizaci rezortu a nerespektování mandátu vlády Jana Fischera Pecinovo odvolání. 

Nemá smysl rozebírat, kdo zapříčinil rozvrat v české policii, ani kdo může za skluz některých projektů, když (všeho)schopného Íčka už dost dobře známe a předpokládám, že Jan Fischer je natolik soudný člověk a diplomaticky zdatný, aby zchladil některé horké hlavy a u většiny veřejnosti oblíbená vláda nás dovedla k volbám bez velkých otřesů. 

Já jsem v televizi viděl hromotluka s hypomimickým výrazem, kterého nedokáže snad nic vytočit a jakých člověk moc nevidí, a na druhé straně jsem viděl spratečka, kterých jsem už viděl spousty, jak se na podlaze obchodu svíjejí a vztekají a vřeští a zuří, protože jim maminka nechce koupit to modré lízátko. 

Těm prvním by neškodilo se občas vytočit a těm druhým by možná prospělo sem tam pár facek (nebo jít bručet).   

Autor: Jiří Štipský | pátek 2.10.2009 10:22 | karma článku: 22,90 | přečteno: 949x