Kterak si buran Dvořák notoval s křupanem Novákem, aneb ČSSD je vážně v krizi

Tohle naneštěstí není název absurdní pohádky nebo nové situační komedie, ale smutná realita politické kampaně ČSSD v Moravskoslezském kraji.

Je smutné, že strana, která je na naší politické scéně už po léta zavedenou značkou, není schopna z mnoha svých členů vybrat schopné, vzdělané a inteligentní jedince na příslušné politické posty ať už v komunální či vrcholné politice a spokojí se v některých případech řečeno eufemisticky s primitivy.

V případě neumětelsky stvořeného videa s „bohužel“ starostou Nového Jičína Dvořákem a „snad už nikdy“ hejtmanem Moravskoslezského kraje Novákem hojně komentovaného a následně rychle odstraněného se totiž o ničem jiném ani hovořit nedá. Toporný buran neherce Dvořáka má patrně s otylým umaštěným křupanem v podání Nováka za to, že Moravskoslezský kraj je výspou dostatečného množství jim podobných individuí, které jim se zatemnělou myslí zajistí vytoužené funkce, aby se spokojeně projedli a propili k důchodu.

Možná je nadbytečné zmiňovat, že starosta Dvořák se ve své bohorovnosti ani netají svojí nenasytností a s naprosto vážnou tváří ve své kampani hlásá, že v případě úspěchu a zvolení do Senátu ČR si ponechá také post starosty Nového Jičína. Z toho, jak se nám pánové krásně odkopali v trapném videodílku, je zřejmé, že těmto lidem nedochází a ani to po nich nemůžeme při jejich mentálních limitech chtít, že politika není sběrnou funkcí, ale službou veřejnosti.

Jak může sloužit občanům starosta, který je současně povinován sloužit lidu jako senátor ve stovky kilometrů vzdálené Praze. Samozřejmě nemůže, každá z těchto funkcí je funkcí na plný úvazek, proto slušně placenou, a komu to nedochází, nemá v politice co pohledávat.

Na Moravě žiju celý život (v Moravskoslezském kraji většinu života) a potkávám spoustu inteligentních, vzdělaných a pracovitých lidí, mnohé také se smyslem pro humor a schopností rozpoznat trapnost a nenasytnost. Proto také věřím, že tito pánové dostatek sobě rovných, kteří budou ochotni je zvolit, nezískají, abychom se my občané Nového Jičína a Moravskoslezského kraje nemuseli za své zástupce ve veřejných funkcích stydět.

Ačkoli nebrojím proti ČSSD, bude jen dobře, když zažije neúspěch, aby se mohla poučit a očistit, protože pokud se tak nestane a buranství, lhaní (v němž je pro změnu velmistrem jihomoravský hejtman Hašek) a kumulace funkcí se stane normou, bude příště mnohem hůř… Pro ČSSD, pochopitelně.

Autor: Jiří Štipský | středa 5.10.2016 22:19 | karma článku: 35,93 | přečteno: 2138x