Krčál se ve stínu Malé, ale ta je pryč a ministrův podvod s diplomkou je rázem viditelný

Ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál je dalším v řadě (bohužel nikoli posledním), jenž je médii usvědčen z toho, že se honosí vysokoškolským titulem, k jehož získání si dopomohl nečestným způsobem.

Pan ministr se při první konfrontaci s tímto zjištěním médií nestačil divit, jak mohlo být tolik stran textu jeho bakalářské práce shodných s jinou dříve napsanou bakalářskou prací na téže univerzitě a jinými již publikovanými články jiných autorů, když svoji práci psal poctivě a byl za ni navíc pochválen vedoucím práce.

Otrlost některých jedinců je do nebe volající. Pan ministr má ale šanci srovnat si s odstupem času v hlavě myšlenky a na ohlášené tiskové konferenci oznámit veřejnosti, jak postupoval při psaní bakalářské práce a jaké z toho pro něj plynou logické kroky. Buď je to hon médií a ta lžou a za to je hodlá hnát k zodpovědnosti, nebo mají média pravdu a uváděné cizí texty v jeho práci vydávané jím samotným za vlastní jsou skutečně vlastnictvím jiných autorů, a pak se po přiznání z nečestnosti omluví a z pozice ministra odstoupí.

Má šanci ušetřit si nechtěně komické vystoupení, které jsme mohli shlédnout před odstoupením urputné ministryně Malé, která se nejen neomluvila, ale nadále žije z veřejných peněz, a není schopna ze svého lidského selhání vyvodit adekvátní zodpovědnost.

Závěrem si dovolím premiéru Babišovi navrhnout jedno malé doporučení. Každý adept na ministra (a nejlépe na jakoukoli veřejnou funkci, o jejímž obsazení rozhoduje vláda nebo její člen) bude povinen donést své vysokoškolské práce v elektronické podobě a ty nejprve na Úřadu vlády projdou antiplagiátorským systémem, aby bylo jasno, že Českou republiku nečeká další skandál s nekalým jednáním pochybných jedinců toužících za každou cenu po vysokoškolském vzdělání bez ohledu na morálku a vlastní schopnosti.

Je pravdou, že se tím nejen premiérovi velmi zúží možnosti v obsazování postů, ale za zvýšení politické kultury v zemi to stojí, když mnohým individuím v tom nezabrání jejich vlastní morálka.

Autor: Jiří Štipský | úterý 17.7.2018 13:47 | karma článku: 19,31 | přečteno: 634x