Komik a jeho svět aneb rozumná neúčast ODS na exhibici Jaromíra Soukupa

Přiznám se, že jsem jeden z těch diváků televize, který nemá rád reklamní přestávky a využívá je k brouzdání po ostatních televizních kanálech, čímž se mi občas podaří narazit na vystoupení Jaromíra Soukupa.

I z těch několika desítek minut, které se mi už podařilo zachytit, musím říct, že se i bavím. Dříve běžel v televizi pořad Komik a jeho svět, který se mi při těch výstupech vybaví, tam ovšem excelovali profesionální komici v groteskách ještě černobílých a rozesmávat publikum bylo dramaturgickým záměrem toho zábavného pořadu, což se nedá říct o pořadech nechtěného komika Soukupa, který své pořady vydává za zpravodajství a publicistiku.

Dle mediálních informací oznámila tisková mluvčí ODS Jana Havelková, že se politici této strany nebudou účastnit pořadů Jaromíra Soukupa, protože se z něj jím přiznaným politickým angažmá stal jejich konkurent a oni mu nechtějí asistovat a pomáhat v kampani. To je logické a správné rozhodnutí. Snad jej budou respektovat i straničtí rebelové. Divím se však, že takové rozhodnutí nepřišlo dřív a hlavně, že se stejně nezachovaly ostatní politické strany a hnutí.

Přijde mi zvláštní, že na KANÁLECH česko-čínské televize vystupují skuteční politici a statují neskutečnému moderátorskému nýmandovi v pořadech, které lze sledovat jen jako naučné filmy pro studenty oborů mediální tvorby a žurnalistiky na téma Jak nemoderovat nejen politický pořad.

Nejde přece o politickou konkurenci (Jaromír Soukup může totiž konkurovat maximálně Jaromíru Soukupovi), ale o sebereflexi politika, potažmo politické strany. A žádný rozumný politický subjekt by nikdy neposlal své zástupce do amatérské exhibice talentu prostého individua, aby mu tím dodávali legitimitu.

Tak uvidíme, zda a kdy ostatní politické subjekty prozřou, když už se tak nestalo z důvodu elementární mediální a politické etiky, zda se tak stane z důvodu politické kampaně toho nevědomého barrandovského klauna.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Štipský | středa 23.1.2019 19:39 | karma článku: 37,43 | přečteno: 2858x