Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P9

pavel 99

25. 6. 2009 0:14
Jenom dotaz

jak jste přišla na to, že "...podnikatelé uklidili...."? Z textu nevidím, že by tam "podnikatel" (-ka)  nějak vystupoval či snad obsluhu instruoval, jak má konat (snad jsem něco nepřehlédl). Nebo snad samotná "obsluha" byla majitelka?

Zaujalo mne to ve vazbě na "budoucí právníky", což by snad měli být lidé s velmi přesným vyjadřováním.;-)

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

25. 6. 2009 1:19
Re: Jenom dotaz

No, ona i schopnost říct něco tak, aby to bylo možno později vykládat různými způsoby a vyhnout se tak nějakému závazku (lidově se tomu říká mlžit) se leckterému právníkovi může hodit, přecejen právničina není jen o sepisování férových smluv. :-)

0 0
možnosti
MP

MarekP

24. 6. 2009 21:47
Já se musím taky připojit...

...protože s tím mám taky co do činění. Slušná žádost by měla být obvyklá. Jistěže nejde o "ošoupání" nábytku, to je malichernost, co spíš ve většině případů vadí, je "nevhodnost" umístění vzhledem k praktičnosti obsluhy, ohled na ostatní hosty apod. Prostě se zeptám a číšník mi případně poradí, pomůže. Nikde si ale nemůžete dělat, co chcete. To ale neznamená, že se k vám ta paní neměla chovat slušněji. Vše se dá vyřešit v klidu. :-)

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

24. 6. 2009 20:57
Tak je pravda,že hospodská to poněkud přehnala

a měla se krotit....nicméně i o vás tenhle příběh mnohé vypovídá.Nezlobte se ne mě,ale základům slušného vychování vás také asi moc neučili.Co se takhle před tím,než jste si ten stůl přestěhovali někoho zeptat či to někomu z obsluhy alespon oznámit?Budete se divit,ale mnozí lidé to tak před tím než si v hospodě srazí stoly k sobě dělají a pak většinou problémy s personálem nemají.

Pak se nedivte,že ta ženská reagovala takhle podrážděně.Třeba kdybyste se zeptali mohla jednat jinak.Ano,ve službách by mělo platit "náš zákazník,náš pán",ale i ten pán by se měl umět slušně chovat:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5667x
Studentka, sportovní redaktorka, copywriter. Na moje články můžete narazit na webu BydlimeKvalitne.cz, na stránkách hokejové Sparty a Pirátů Chomutov.

Cestuju, čtu, sleduju filmy (kvalitní i nekvalitní), poslouchám muziku (spíše nekvalitní:) Snažím se skloubit školu a práci a nezbláznit se z toho :)