Pavlásek předpověděl budoucnost!

Český komik a spisovatel Lukáš Pavlásek nahlédl do budoucnosti. Stane se další Babou Vangou a odhalí i jiné věci?

Někdo předpověděl Miloše Zemana, jiný příchod valašských kuřat do psí ohrady. Lukáš Pavlásek však viděl nemožné.

Jen si to představte. Poklidně snídáte venku na něco-jako-terase, sluníčko vám svítí do červeného obličeje, pijete kávu, jíte rohlík(y) s česnekovou pomazánkou (vše samozřejmě z Kauflandu), místo vřeštění rozespalého kohouta posloucháte projíždějící auta a vesnicko-městský (ne)klid, vítr vám cuchá nemyté vlasy a mouchy přistávají na vašich uších. Typické české ráno, viďte? Ovšem tím to nekončí.

Na počátku všeho jsou totiž mobily a počítače. Kouknete-li se na zprávy, raději byste si dali ranní spršku s hrochem a poslouchali sbor kdákajících slepic.

Dnes se mi ve vyhledávači zobrazilo následující slovní spojení: banány drogy. Kroutila jsem nad tím hlavou a přesvědčovala se, že jde určitě o nějaký bulvární blábol, který si přečtou maximálně redaktoři Blesku, Aha! či Vlasty. Potichu jsem se zasmála a vypnula telefon.

Má rozhodnutí jsou často unáhlená, a obzvlášť v těchto situacích, tudíž jsem o deset vteřin později znova zapnula svůj telefon, znova klikla na ikonu vyhledávače a znova brejlila na banány drogy. Tentokrát jsem neodolala a rozklikla si toto podivné spojení. Zdrogovaný banánku, div se, ono se vážně nejednalo o žádné fake news! Hned jsem si vzpomněla na Lukáše Pavláska a jeho standupové vystoupení s názvem „Fejsbůk", ve kterém mimo jiné řekl: „V 11:00 Robert Krpáč dává sdílet článek V banánech v Lidlu objeveno sto kilo kokainu‘."

Co víme a nevíme

  • Pavlásek uvedl, že bylo v banánech objeveno sto kilo kokainu, ovšem v českých prodejnách se jich našlo neskutečných osm set čtyřicet. Pavlásek a matematika nejsou asi nejlepšími kamarády.
  • Robert Krpáč nesdílel článek o zdrogovaných banánech. Možná stojí za hořkou pohromou právě on.
  • První zmínky o přítomnosti kokainu v banánech se neobjevily na internetu přesně v 11:00. Vidíte, zase jsme u té matiky.
  • Drogy s příchutí vyzrálých i nedozrálých banánů se v Lidlu osvědčily hlavně v minulosti. Pavlásku, nečítuj! Řiď se instinktem.     

Co dalšího nám Lukáš Pavlásek předpoví? Že by neobvyklý případ v nemocnici Bulovka, který zapříčiní milovnice klobás a originálních facebookových statusů Marcelka Matýsek Novotná?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kamila Steinová | sobota 11.6.2022 22:56 | karma článku: 13,81 | přečteno: 559x
  • Další články autora

Kamila Steinová

Rozhovor s Miroslavem Hlaučem

17.3.2024 v 12:45 | Karma: 9,48

Kamila Steinová

Kniha hodna Magnesie Litery?

13.3.2024 v 12:22 | Karma: 11,03