Zaplať Pán Bůh, Zelený Raoul ještě žije...

Vrchní soud, ke kterému se odvolala Petra Paroubková, ve věci žaloby na časopis REFLEX, ohledně všem dobře známé epizody v komiksu Zelený Raoul, rozhodl, že není důvod k jakýmkoliv omluvám ze strany vydavatelství tohoto časopisu vůči paní překladatelce.

idnes

Dovedu docela pochopit, že se jí tento díl komiksu, který pojednával v ironii o početí jejího potomka se sexymozkem Jirkou dotkl.

Ale s tím, že se o ní bude psát v novinách a časopisech musela přece počítat již ve chvíli kdy Jyrrhovi začala překládat tak vehementně, až ho dohnala zprvu do lože, pak k rozvodu, dále ke svatbě a nakonec i k početí. Také musela počítat s tím, že se jí to, co o ní a jejím manželovi bude napsáno, nemusí vždy líbit. A už vůbec s tím nemusí souhlasit. Ale takový je již život celebrit a ona se dobrovolně rozhodla jí stát.

Ovšem zde se nabízí jiná, daleko horší alternativa, která mohla nastat, a to možnost mnohem přesvědčivějšího vítězství ČSSD ve volbách, tak jak si ho nalajnovali v předvolebních průzkumech. V té chvíli by byl asi se Zeleným Raoulem konec, protože  sexy mozek Jirka už by si přece jen pohlídal, aby to soudil nějaký "nezávislý" soudce, který by již věděl, jaký rozsudek má vyřknout, a že by to nejspíš pro Raoula bylo tragické, o tom se snad pochybovat nedá..

Jen mě trápí myšlenka, zda by ho vyhostili a on by po 1000 letech pozorování lidstva musel odletět zpět na svoji mateřskou planetu nebo by za hanobení sexymozku a nadané spisovatelky dostal doživotí.

Ale i přes všechny tyto skutečnosti Zelený Raoul nemá ještě ani zdaleka vyhráno, protože jak předpokládám u Paroubků odložili rozepsané romány a určitě v této chvíli vymýšlí a sepisují novou žalobu k Evropskému soudu pro lidská práva. Pevně věřím, že i tam dostanou stejnou nebo podobnou odpověď a i potom budeme moci konstatovat:

Zelený Raoul ještě žije...

Autor: Miroslav Stehno | středa 21.7.2010 0:01 | karma článku: 27,36 | přečteno: 1908x