Nelíbí se mi Věci veřejné...

Něco o tom zkusit napsat je asi tak všechno, co s tím však mohu dělat. Co naplat je to právě ta strana, která bude o všem rozhodovat. Jediná věc, která mě může utěšovat, je ta, že mě přece jen připadá, že je tam snad pár o trochu inteligentnějších lidí, než ve stranách, které tuto úlohu měly před nima.

Alespoň, že ta barva dortu a pozadí je docela příjemná pro oči (mám prostě modrou rád i bez toho, která strana ji používá k propagaci).

Co vlastně může znamenat název  Věci veřejné? Vždyť například na přiloženém obrázku kromě nože a stolku, na kterém servírují dort, žádné věci nevidím. Navíc to asi nebudou věci veřejné. Stejně tak ani dort nebyla věc veřejná, i když ... snědli ho sice sami, ale na veřejnosti.

Přece je to strana lidí a ne věcí.

Nebo, že byto bylo myšleno tak, že díky agentu provokatérovi se z korupce a dalších trestných činů stanou věci veřejné? To možná bylo lepší, když se o tom nevědělo a myslím, že bohatě stačilo to, co vyšťourali novináři. Stejně to nakonec nemá kdo vyšetřit (málo policistů), a když náhodou vyšetří, tak není čas to soudit(obrovské množství případů) nebo, že by nebyla chuť to soudit?

Prostě netuším jak chtějí Věci veřejné docílit toho, aby korupčníky a zlodějíčky, které nachytají agenti provokatéři, někdo potrestal.

Další věc, nevím jestli veřejná, která mi vrtá hlavou je, kolik vlastně těch agentů provokatérů bude muset být k dispozici. Podle mě je to vlastně pouze jednorázová záležitost, protože až někoho odhalí, tak se pravděpodobně stane známým vlastně veřejným a již tuto práci nebude moci vykonávat. Co s ním? Půjde do předčasného důchodu nebo mu dájí nějakou trafiku?

Navíc mě funkce agent silně připomíná něco co se v této zemi provozovalo před dnes již mnoha a mnoha lety (veřejně sdělím, že víc jak dvaceti).

Ale na druhou stranu buďme VV vděčni za to, že společně se stranou jezevce z Vysočiny odebrali hlasy ČSSD a mozná i KSČM(což je vidět hlavně ve volebních výsledcích bašt komunistů a socialistů v malých obcích).

Takže teď již jen věřit, že VV budou chtít být úspěšní i v dalších volbách a budou dělat co nejmenší obstrukce, a potom bych třeba mohl i názor z názvu článku změnit, ale to je pravděpodobně dost daleká budoucnost.

Autor: Miroslav Stehno | sobota 5.6.2010 0:30 | karma článku: 15,33 | přečteno: 1478x