Masáže a kosmetika, chlapů se prý také týká...

Do prčic, zapoměl jsem. Je půl a deset. V jedenáct mám bejt na másáži. Je to dva kiláky! To udělám! Tak honem bundu, boty a valím. Chodím totiž občas na masáž. Na masáž lávovými kameny, anžto mi to jejich sálavé teplo dělá móc dobře na má zdevastovaná záda, o páteři nemluvě.

Skoro na čas docválám, celej říčnej do salónu, kde mě masérka kamením obkládává, abych se dozvěděl, že stejně ještě nejsou kameny řádně nahřátý. Řádně nahřátej jsem ale já, jelikož jsem si v tom fofru při odchodu z domu oblékl zimní bundu.

No jó, tak budu čekat. Alespoň trochu zchladnu. Sedím, koukám, sedím, zase koukám a pozoruju masérku s kosmetičkou, jak si něco povídají, potutelně usmívají a koukají přitom na můj strhanej ksicht, kterej v životě neviděl žádnej krém, ani denní, ani noční. Jedinej z kosmetickejch přípravků, se kterým sem tam přijde do styku, je kolínská po holení, a to taky není moc často. Teda to holení.

Osmělí se a nabídnou mi, jestli nechci čekání strávit kosmetikou obličeje.

Hlavou se mi honí myšlenky jako: "Copak jsem ňáká baba?", "Na to chodí jen ženský!" a podobně. Nakonec mě uštvaly, protože mi řekly, že prý budu vypadat, jak ten chlap na obrázku. Kdo by se na to nechyt...

Taky jsem si řek, že v rámci zrovnoprávňování mužů se ženami bych to mohl zkusit. A tak jsem kejvl.

Co následovalo? Dřímal jsem si spokojeně na lehátku, kosmetička na mě nanášela všechny možný vodičky, mastičky a krémíčky, ke všemu mě vysvětlila na co to je, prý zvláčňující, uvolňující a další, co si ani nepamatuju. Taky mě jezdila po obličeji jakýmsi plíškem a říkala tomu ultrazvuk. Asi to něco se zvukem společnýho má, protože to vydávalo všeliké pištivé zvuky.

Následovalo čištění pórů, jak tomu říkala. To mě poštípala po celém obličeji.

Následovala masáž obličeje a pak prý maska, ale taky to byl jen krém, žádnou masku mě nenasadila.

No a mezitím se mě lávový kameny nahřály, takže jsem prodělal i masáž, kvůli který jsem vlastně přišel.

Takže, jako můžu říct, docela pěkně strávený dvě hodinky, akorát jsem potom zjistil takový dvě drobný vady. Za první jsem po kosmetice vypadal stejně blbě jak před ní a né jak chlap na obrázku a za druhý mě docela zhubla peněženka.

Ale co, užil jsem si to a taky, co bych pro krásu a rovnoprávnost žen neudělal...

Tak jsem se na příště objednal na masáž i na kosmetiku, páč je to fajn, i přesto, že potom zůstanu stejnej. Takže žádnej strach, zůstanu i po kosmetice stejnej, budu to stále já a nebude ze mě seladón z obrázku.

Tož to bylo mý první setkání s kosmetikou.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Stehno | pátek 27.4.2012 7:00 | karma článku: 9,49 | přečteno: 1403x