Má asi konspirační teorie nebo????

Dnes mě media zase dostala, když jsem uviděl reportáž z úřadu práce kdesi, v jakémsi okresním městě. Člověk by až slzu uronil nad nešťastným osudem lidí, kteří čekali na sociální podporu před úřadem práce, nově sloučeným se sociálkou (což osobně považuji za úlet nejvyššího kalibru), aby mohli zaplatit za byt a měli nějakou tu korunu na živobytí.

 

Co mě dost dostalo byly rozhovory s těmi, kteří zde stáli a úvod reportáže:

"Manželé ... jsou zcela odkázáni na pomoc státu, nepracují (pozn. proč nepracují, vypadají vcelku zdravě), na bydlení a živobytí měsíčně dostávaji 16000. Jenže v lednu zatím dávky nedostali......"

Dále následují rozhovory s několika naštvanými spoluobčany, kteří absolutně nevědí, co si počít jak zaplatit bydlení, z čeho žít a postěžovali si na čekání a vlastně i na své chování při čekání na dávky, kde dokonce musela zasahovat policie a zklidňovat rozlícené davy.

Také se mi velmi líbili snědí spoluobčné, kteří nevědí co dál, když dávky hned nedostanou, ale v každé ruce dvě cigarety.... co dodat...

Ale, abych se dostal k té konspirační teorii.

Později jsem byl nucen jít se psem ven a ve schránce jsem nalezl leták nejmenovaného obchodního domu, kde slevové akce začínají ve čtvrtek.

Při čekání než se pejsek vyvenčí jsem do letáku nahlédl a hle...

Pivo Kozel 12° - 8,90 Kč

Pivo Krušovice 10° - 6,90 Kč

V té chvíli se mi propojily statné, vypracované postavy čekajících, hlavně v oblasti tzv. pivního mozolu,  s nabídkou z tohoto letáku.

A konspirační teorie byla na světě.

Došlo mi co je myšleno pod pojmem živobytí...

Došlo mi, proč ten spěch na vyplácení dávek, a pochopil jsem tu hrůzu, že když dostanou peníze později, bude všechno pivo od důchodců vykoupené. Strašná představa...

Ovšem, nikomu tento názor nevnucuji, ale mám pocit, že má konspirační teorie něco do sebe mít bude. Nebo, že by to až tak kospirační teorie nebyla?

To nechám na Vás.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Stehno | čtvrtek 19.1.2012 1:36 | karma článku: 21,42 | přečteno: 1692x