Jsme prostě jedničky aneb - asi zas tak zle nebude...

Nezáviděníhodné prvenství připadlo Česku v souhrnném přehledu šesti desítek zemí, který zveřejnila agentura Bloomberg a který sledoval čtyři oblasti: konzumaci alkoholu, cigaret a drog a výskyt gamblerství...

co máme nejraděj, naše nejmilejší????

Reportáž o této velice zajímavé a záslužné studii, bez které si běh světa snad ani nedovedu představit, jsem zahlédl v Televizních novinách. Sice to bylo trochu zpochybněno tím, že prý jsou Češi otevřenější a nemají takový problém se k tomu přiznat, ale co naplat v něčem holt vynikat musíme. Za první republiky jsme byli bráni jako pracovitý a solidní národ, pak se také říkalo co Čech to muzikant, ba dokonce jsme bývali považováni za chytrý a pokrokový národ.

To vše vzalo za své po letech reálného socialismu pod vedením KSČ. Sice po sametu přišla chvilka euforie, ale ta stačila během pár let vyprchat jak pára nad hrncem.

Dnes jsme opět větší částí pokročilých zemí považováni za outsidery a můžeme si za to v první řadě sami. Už jen tím, že jsme pyšní na to prvenství popsané výše. Viz rozhovor s bodrým pánem, s půllitrem piva v ruce a mnoha dalšími půllitry pravděpodobně v sobě, předpokládám že natočený na májovém meatingu na pražském výstavišti, který pronesl:

"jsme na to pyšní, vždyť jsme na tom pracovali kolik let..."

Jestliže na tom tak dlouho pracovali a jak je vidět i nadále pracují a utrácí za chlast, cigarety, gamblování a podobné zážitky, tolik peněz, že se díky jejich obětavosti a úsilí umísťujeme na předních místech ve všech kategoriích, nebude to asi s tou bídou a tvrzením, jak je tu špatně a jak není za co jíst, čím platit nájmy, lékaře a další poplatky, tak hrozné.

Věřím, že naši obyčejní občané dělají všechno proto, aby nás ještě dlouho udrželi na co nejpřednějších pozicích v těchto průzkumech a udělají vše pro to, aby toho docílili. Je to ostatně vidět i na volebních průzkumech.

Jen malé upozornění pro ty, kteří dělají vše pro úspěch v těchto průzkumech:

i když vyhrají volby ČSSD s KSČM pivo, cigarety, slot mašiny ani travka levnější nebudou....

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Stehno | pátek 4.5.2012 7:00 | karma článku: 17,58 | přečteno: 887x