ještě nebylo hlasování o důvěře a už vyhrožují... a bez referenda!?

Vládě ještě nebyla dána důvěra parlamentem a VV již předvádí, co se od nich dá v příštích čtyřech letech očekávat. Pod pohrůžkami odchodu z vlády, vyžadují neustálé zvýhodňování svých ministrů, které do vlády dostali, jak jinak, samozřejmě také vyhrožováním, že do vlády nevstoupí. A co jejich referenda? Těma už se přece nebudou zdržovat.

kam se stratila alespoň troška té pokory

Zajímalo by mě, co si o tom myslí ti, kteří prošli jejich prvním referendem a hlasovali pro vstup do vlády? Čekají, že véčkaři vyhlásí další referendum, jestli šetřit? Ale s tím snad do vlády vstupovali a referendisti, kteří je tam poslali to snad také věděli. Nebo je o tom snad zapomněli informovat? Pokud je to tak, dalo by se to snad kvalifikovat jako podvod na voličích.

A jestli se nyní nechtějí podřídit úsporám, tak to vypovídá o jejich přístupu k vládnutí a tomu, že do vlády šli pravděpodobně z úplně jiných důvodů, než deklarovali.

Připadá mě to jako nechuť k jakýmkoliv úsporným opatřením, jen proto, aby se zalíbili potencionálním voličům pro podzimní volby. Podle průzkumů dobře vědí, že jejich voliči nejsou nikterak jejich skalní zastánci, ale že je volili jako "nejmenší zlo", což je pro ně určitě smutná představa do budoucna. A tato představa je burcuje k tomu, aby se zviditelňovali jakýmikoliv prostředky a "jako" dokazovali, jak to myslí s lidem dobře.

Otázkou ovšem je, jestli jim to ještě ten lid bude věřit. Necháme se překvapit, vždyť regionální a senátní volby jsou vlastně za humny. A již při těchto budou mít voliči možnost se k tomu vyjádřit. Pevně věřím, že se z pravého středu sklouznou více napravo a nepřekročí pomyslnou osu doleva. 

 

Jak vidno, tak moje názory v článcích jejichž odkazy jsou níže se naplňují.

Nelíbí se mi Věci veřejné...

2050: Vládnou referenda, aneb parlament i senát jsme rozpustili.

Autor: Miroslav Stehno | středa 28.7.2010 1:33 | karma článku: 30,55 | přečteno: 2179x