Hlasování o důvěře aneb sedm a půl hodiny opozičního monologu...

Nikdy jsem neměl rád zbytečnou práci. Již v dobách hluboké totality mě silně, jako řidiče náklaďáku iritovalo(krásné slovo z reklamy), jak se například kamení převáželo po celé republice sem a tam stovky kilometrů. Podobně zbytečné bylo včerejší sedmi a půl hodinové plkání více než jedné třetiny opozičních sociálně komunistických poslanců, a to v době, kdy by bylo třeba jednat o daleko důležitějších věcech než o jejich ublíženém egu.

ten Rath mě ale dostal...

 

Sice nám komunističtí poslanci vysvětlili, co za zvěrstva od nové vlády očekávají, jakoby zapomněli že to, co tam kritizovali, je jen a jen jejich výsada, a že toto zde předváděli celých padesát roků právě oni. Nebo to byl někdo jiný? Já myslím, že komunista zůstane komunistou, ať je v KSČ nebo v KSČM.

Trošku světlejší byl kratičký začátek projevu jednoho z nejpracovitějších lidí v republice, Mgr. Michala Haška, který poděkoval vládě za angažovanost při povodních, aby na ní vzápětí v o to delší části nenechal nitku suchou.

Ovšem jedno z nejlepších vystoupení, dle očekávání předvedl další pracovitý. Čerstvě přepudrovaný klaun, lékař, hejtman a majitel mnoha dalších funkcí se zde s vtipem sobě vlastním snažil o více než půlhodinové pobavení poslanecké sněmovny. A měl úspěch neboť i poslanci, kteří trávili tyto dlouhé monology v poslanecké restauraci se vrátili do sálu, protože Rathova slova si nikdo nemůže nechat ujít. Dokonce i pan hrabě se probudil a společně s primátorem a ministrem vnitra se s chutí Davidovi zasmáli, nebo vysmáli?

Jako zlatý hřeb večera vystoupil stále přeoranžovělý zastupující předseda Bohuslav s nic neříkajícím projevem. Ostatně je to dnešní nic neříkající tvář ČSSD.

Prostě netuším, proč to všechno vlastně bylo nutné, když jim nikdo neoponoval, a ani k tomu neměl vlastně nikdo důvod. Že by předvolební meating na půdě sněmovny?

Proč sedm a půl hodiny raději nevěnovat tomu, co dál s kraji postiženými povodněmi a jak jim pomoci?

A tak mě napadá jediné, že parlamentní uklízecí četa musela mít celý zbytek noci hodně práce s úklidem zvratků, které před řečnickým pultíkem po těchto poslancích zůstaly.

Autor: Miroslav Stehno | středa 11.8.2010 11:13 | karma článku: 29,90 | přečteno: 1685x