Co kdyby to zaplatila neschopná policie...

Nedávno mě zaujal titulek z idnes: Rodina splácí dotaci za ukradené auto, z vlastní kapsy přispěje ministr.Co to je za nesmysl? Samozřejmě ne článek, ale výrok ministra. Ať si ministr nechá peníze v kapse a raději se zamyslí nad návrhem změny zákona o dotacích.

(Ilustrační snímek) | foto: Koláž - iDNES.cz

Také by se místo toho mohl sejít se svým, v poslední době docela neviditelným kolegou z ministerstva vnitra a domluvit se s ním, že by toto mohla zaplatit nebo alespoň na to přispět, naše neschopná, ale na druhou stranu, všehoschopná policie, která není schopna vypátrat zloděje?

Jo, zinkasovat pokutu a sebrat body šoférovi, který jede pět metrů za značkou začátek obce pětapadesátikilometrovou rychlostí, a to hlavně tam, kde po obci ještě není ani ponětí, je přece daleko jednodušší. Je pravda, že počínání takového řidiče je opravdu velmi nebezpečné. Jak pro bezpečí občanů, tak pro bezpečnost a plynulost provozu.

Možná by bylo daleko lepší věnovat čas, který stráví několik policistů (min. 3) touto bohulibou činností, která je vyloženě občanu pomáhající a občana chránící, hledání či vypátrání darebáků, kteří jsou schopni okrást rodiče invalidního dítěte. A nejen to. Ale i hledáním pachatelů další trestné činnosti, které je tolik neobjasněné a odložené s dovětkem: Pachatel neznámý....

Osobně myslím, že by pověst policie takovým přístupem hodně u obyvatelstva stoupla.

Autor: Miroslav Stehno | neděle 19.2.2012 19:18 | karma článku: 28,25 | přečteno: 1449x