Co jsem zaslechl v čekárně, aneb názor obyčejného člověka 2.

Myslíte, že obyčejní lidé po volbách zmizeli nebo se stáhli do ústraní, podobně jako se tváří ČSSD? Ale kde, pouze se neprojevují tak hlasitě jako před parlamentními  volbami a vyčkávají, co vyleze z nové vlády, aby mohli udeřit, stejně jako je nuceno vyčkávat ČSSD. Možná se budeme divit, jak ten úder může přijít brzo. Moc bych se nedivil, kdyby to bylo již při komunálních a senátních volbách na podzim. Oranžová strana na to již také mohutně zbrojí, např. i tím, že ruší proplácení poplatků v nemocnicích.

ty modrý ptáci nám zrušili proplácení poplatků

Tyto věčně probírané poplatky jsou velmi vděčné téma, a ČSSD si je dobře vědoma, že se  jim už jedny volby díky těmto podařilo vyhrát. Proč to nezkusit znovu, když to tak dobře fungovalo, na rozdíl od populistických slibů, kterým by nevěřili ani řečtí státní zaměstnanci. Ještě navíc, když se při jednáních o budoucí pravolevé vládě povedl opravdu husarský kousek, že tam někdo novinářům vysvětlil, že by bylo třeba zvednout poplatky na padesát, resp. na sto korun. Dobrej záškodník.

A právě teď vzhledem k formování nové vlády, o které se často mluví v rádiu a televizi a píše v novinách, nadešla ideální doba pro krajské hejtmany, aby proplácení poplatků zrušili, čehož se s velikou chutí chopili, už i proto, že jim začínají docházet peníze.

Obyčejný člověk ve své prostoduchosti nedokáže rozlišit, kdo mu vlastně to proplácení poplatků zrušil. Jednoduché a geniální, no to jsem asi přehnal, protože tam nikdo geniální není, takže to bude asi jen jednoduché, ale účinné.

A zde se dostáváme k tomu, co jsem zaslechl v čekárně.

"Paní, slyšela jste to  taky, sotva se těm darebákům, modrejm ptákům, podařilo sestavit vládu už nám zruší od července proplácení poplatků. To se na to patří vyprdnout, ale já jim příště ukážu a k volbám půjdu, né jak teď naposledy, kdy jsem myslela, že to je jasný, tak jsem se na to vyprdla."

Ostatní obyčejní lidé čekající v čekárně souhlasně zamručeli a pokyvovali hlavou. 

Je opravdu zajímavé, že v čekárnách u lékařů se vyskytuje minimálně sedmdesát procent obyčejných lidí, potažmo voličů ČSSD, případně KSČM, zbyteček jsou opravdu nemocní. Tím ovšem nechci tvrdit, že z těch sedmdesáti procent jsou všichni simulanti, to opravdu ne, i mezi nimi jsou nemocní.

Takže vysvětlujme již teď obyčejným lidem, jak to opravdu je, udělejme vše pro to, aby díky tomuto neměl ten Škromach nakonec pravdu, když prohlásil, že vyhrají volby do senátu, byť to vypadalo jako naprostá utopie a věřme, že to z oblasti sci-fi opravdu bude.

Tak a nakonec, proč jsem byl v čekárně já:

všechno co je dobrý mě zakázali, takže sbohem bůčku, kachničko...

a odkaz na první názor obyčejného člověka:

Včera jsem zaslechl zajímavý názor obyčejného člověka

 

Autor: Miroslav Stehno | pátek 2.7.2010 1:25 | karma článku: 20,14 | přečteno: 1873x