Jak to vnímám já: Ruce na volantu

Nedávno jsem jela autobusem a tak jsem pozorovala řidiče. A přišlo mi, že příliš mnoho řidičů je bezrukých. Fakt, že jo. Napřed jsem je chtěla počítat a pak mě to přestalo bavit...

Pamatuji si, jak nám v autoškole říkali, že ruce na volantu mají být v úrovni "za deset minut dvě". Přiznám se, že já tak ponejvíc volant držím (pokud samozřejmě neřadím a neodbočuji). Není tomu tak proto, že mi to říkali v autoškole, ale tak nějak mi to vyhovuje. Je pravda, že nejsem za volantem žádný profík a do machrování za volantem se pouštět už nehodlám - takže se jedná jen o to, co vyhovuje mě...

Koukala jsem, že nejsem sama - většina žen opravdu drží volant, tak jak je doporučováno...

Nebo bylo doporučováno?

Možná je nový trend a mě to nějak uniklo.

Možná si jen každý časem najde za volantem způsob jaký mu vyhovuje...

Jak jsem tak pozorovala ty protijedoucí auta, povšimla jsem si, že bezrucí jsou ponejvíce pánové, páč drží volant v úrovni "za deset minut půl osmé" (když už drží volant a to není opravdu vidět obě ruce na volantu).  Všimla jsem si, že pánové za volantem jsou ponejvíce i jednorucí.

O nás ženských se říká, že zvládáme dvě věci najednou (já třeba píši blog a u toho sleduji seriál, neb jsem se doposud plácala se svým životně prvním punčovým dortem), ale pánové  řídí automobil a ještě u toho telefonují - takže to není jen výsada nás žen, taky pánové zvládají dvě věci najednou. Čímž nepopírám, že telefonovat za volantem umí i ženy.

Až příště budu na cestách, ovšem ne jako řidič, asi  udělám hlubší průzkum. Jen tak pro sebe.

Docela by mě zajímalo, jak kdo ten volant vlastně drží? Malý průzkum si mohu udělat v rodině a třeba i v zaměstnání.

 O nic nejde, ale jak to máte vy? Upřednostňujete "za deset minut dvě" anebo "za deset minut půl osmé". Jo ještě jsem zapomněla na řidiče, co drží volant "čtvrt na deset".

Autor: Ladislava Šťastná | čtvrtek 28.5.2015 7:07 | karma článku: 11,62 | přečteno: 786x