- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
...daly jsme se do řeči, co je vlastně zdravé?
Rohlíky a pečivo, plné příměsí, chemických sloučenin a kdoví, čeho ještě? (Naštěstí pečivo moc nejím.
Jogurty jsou prý plné škrobu a éček? Okolo mléka jen běžely. (Jogurty mám ráda, ale spíše ty zakysané.)
Mléko není mléko, ale bílá voda několikrát dokola upravovaná - zejména trvanlivé mléko... (No, sem tam občas si sklenici až dvě studeného mléka s chutí dám.)
Ono konstatování zajdeme si na pastvu, protože je zdravá snad jen ta tráva už taky neplatí. (Už vidím, jak žvejkám šťovík, pampelišky a chudobky k obědu)
A co voda? Obyčejná voda? Dá se pít? (No, po převaření jako čaj? Proč ne?)
Včera jsem četla o sirupech, na co si máme dávat pozor. Že je to jen obarvená sladká voda. Čím více éček, tím více chemie a žádné ovoce...(Šťávy moc nekupuji. Oni mi moc nechutnají - cítím z nich tu umělotinu. Dělala jsem si bezinkovou a mátovou).
Taky jsem četla o kolových nápojích. O tom jak moc cukru obsahují a i o tom, jak nějaká kyselina (její jméno si nepamatuji) brání tomu, aby jsme tu sladkost hned nevyzvrátili... Zase chemie...(ale když mě zlobí žaludek nedám na coca-colu dopustit - říkám jí "krkačka" a fakt se mi uleví)
Taky jsem četla o perlivých vodách. Jak mohou narušit zažívací trakt... (Osobně mě sodovky sv.ou nakyslou chutí příjemné nejsou a tak je nevyhledávám)
Zmrzliny a nanuky prý neobsahují smetanu, ale palmový olej, který je laciný, ale pro lidský organismus škodlivý... (To jsem vůbec netušila a minulý tropický týden jsem tak moc hřešila.)
Vepřové je tučné - tudíž špatné... (A když udělám kejtu,je tak suchá, že neleze do krku)
Kuřecí je vyhnané práškama a podpořené antibiotikama - zase špatně! (Drůbeží sem tam ano, ale vyznavač toho nejsem)
Párky nejsou párky, ale pomletý separát: kosti a kůže...(Občas se mi sliny sbíhají: hezky vypadají i voní a když si pak zkazím chuť trvá to hodně dlouho)
Máslo se jen jako máslo tváří (To, co jde namazat není máslo a to ztuhlé nemazací se po rozpuštění oddělí na vodu a olej)
A cukr prý je rovnou zabiják, ale až po lepku - tedy po mouce...(Naštěstí nesladíme a když už, naučila jsem se kupovat třtinový cukr a dávám ho i do zálivek na saláty. Až na vyjímky už nepeču.)
Nevím jak to máte vy, ostatní ženy, s tím, vymyslet co vařit o víkendu, ale já po tomto týdnu plném samých negativních zpráv o potravinách, asi nebudu mít chuť něco kupovat, natož vařit.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!