Jak to vnímám já: Když jídlo zabíjí

Tak v tomto týdnu jsem se dočetla, že je závadová cizrnová pomazánka, doma vypěstovaná cuketa, ale i bílý cukr. Paní v obchodě stojící přede mnou, co kupovala tvrdý sýr, tvrdila, že ani ten není zdraví - kvůli syřidlu... 

...daly jsme se do řeči, co je vlastně zdravé?

Rohlíky a pečivo, plné příměsí, chemických sloučenin a kdoví, čeho ještě? (Naštěstí pečivo moc nejím.

Jogurty jsou prý plné škrobu a éček? Okolo mléka jen běžely. (Jogurty mám ráda, ale spíše ty zakysané.)

Mléko není mléko, ale bílá voda několikrát dokola upravovaná - zejména trvanlivé mléko... (No, sem tam občas si sklenici až dvě studeného mléka s chutí dám.)

Ono konstatování zajdeme si na pastvu, protože  je zdravá  snad jen ta tráva už taky neplatí.  (Už vidím, jak žvejkám šťovík, pampelišky a chudobky k obědu)

A co voda? Obyčejná voda? Dá se pít? (No, po převaření jako čaj? Proč ne?)

Včera jsem četla o sirupech, na co si máme dávat pozor. Že je to jen obarvená sladká voda. Čím více éček, tím více chemie a žádné ovoce...(Šťávy moc nekupuji. Oni mi moc nechutnají - cítím z nich tu umělotinu. Dělala jsem si bezinkovou a mátovou).

Taky jsem četla o kolových nápojích. O tom jak moc cukru obsahují a i o tom, jak nějaká kyselina (její jméno si nepamatuji) brání tomu, aby jsme tu sladkost hned nevyzvrátili... Zase chemie...(ale když mě zlobí žaludek nedám na coca-colu dopustit - říkám jí "krkačka" a fakt se mi uleví)

Taky jsem četla o perlivých vodách. Jak mohou narušit zažívací trakt... (Osobně mě sodovky sv.ou nakyslou chutí příjemné nejsou a tak je nevyhledávám)

Zmrzliny a nanuky prý neobsahují smetanu, ale palmový olej, který je laciný, ale pro lidský organismus škodlivý... (To jsem vůbec netušila a minulý tropický týden jsem tak moc hřešila.)

Vepřové je tučné - tudíž špatné... (A když udělám kejtu,je tak suchá, že neleze do krku)

Kuřecí je vyhnané práškama a podpořené antibiotikama - zase špatně! (Drůbeží sem tam ano, ale vyznavač toho nejsem)

Párky nejsou párky, ale pomletý separát: kosti a kůže...(Občas se mi sliny sbíhají: hezky vypadají i voní a když si pak zkazím chuť trvá to hodně dlouho)

Máslo se jen jako máslo tváří (To, co jde namazat není máslo a to ztuhlé nemazací se po rozpuštění oddělí na vodu a olej)

A cukr prý je rovnou zabiják, ale až po lepku - tedy po mouce...(Naštěstí nesladíme a když už, naučila jsem se kupovat třtinový cukr a dávám ho i do zálivek na saláty. Až na vyjímky už nepeču.)

Nevím jak to máte vy, ostatní ženy, s tím, vymyslet co vařit o víkendu, ale já po tomto týdnu plném samých negativních zpráv o potravinách, asi nebudu mít chuť něco kupovat, natož vařit.                                                                                                                   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislava Šťastná | pátek 21.8.2015 7:07 | karma článku: 16,45 | přečteno: 612x