Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to aktuálně propírané téma, ve které se poněkud nezodpovědně manipuluje s výrazy."dravý, škodlivý, nebezpečný, domácí, autentický, přírodní, poctivý, chutný , levný a podobně.

Myslím, že obecně stačí používat zdravý selský rozum: jíst v rovnováze s energetickými výdaji, jíst pestře, dodržovat základní hygienická pravidla a vyhýbat se extrémům. Vypadá to jednoduše, ale takto žije tak jeden ze sta. A podle toho to také vypadá.

1 0
možnosti
Foto

Moc koukáte na Novu a čtete Blesk. Zkuste přestat kupovat nejlevnější sra.ky. Jogurt za 3 koruny, nebo párky za 30 nebudou asi to nejzdravější.

2 1
možnosti

Blesk vůbec nečtu, na Novu koukám jen na filmy (oni ani ty zprávy nejsou to, co bývaly)...spíše čtu na idnesu a taky na Novinkách a pak hlavně hodně poslouchám o čem se lidi baví.

Laciné zboží nekupuji vůbec (blééé - divím se, že to vůbec stojí za tu námahu vyrábět a prodávat jako potravinu) a pro párky, když už, tak jezdím do soukromého řeznictví - dražší, ale kvalitní. Jogurty taky kupuji ty z té malé farmy, zavařuji  a jednu dobu jsem pekla i domácí chleba z kvásku, který jsem si "živila".

Mě jen udivuje, že se vyplatí vyrábět něco, co se nabízí jako potravina, ale asi ano, když se to jako potravina tváří  amá to nízkou cenu...

Tak nízkou, že jí jednou zaplatíme cenou nejvyšší - životem!

0 0
možnosti
Foto

Rodina si dělá legraci, že si chodím číst do obchodů a občas něco nakoupím. Jednak kupuji hlavně suroviny a z nich vařím i peču (prostor na suroviny se v super i hyper stále zmenšuje na úkor šmakulád), jednak používám rozum. Jakmile se prezentuje "nová, lepší chuť" zpozorním - vždy je za tím záměna cukru za levný glukózofruktózový sirup nebo tuku za palmový olej. Není to mé hobby, byla jsem donucena manželovou nemocí a věřte mně - to prozření mnou otřáslo, co na nás ne výrobci, ale hlavně obchodníci zkoušejí.

0 0
možnosti
MP

Souhlas, jen ale nevím, v čem je glukozofruktozový sirup škodlivější než rafinovaný cukr. Obojí je v podstatě produkt chemie. Glukoza i fruktóza se dá získat jak přírodním postupem, tak chemickým štěpením. Jako včelařka radím - používejte med, nejraději přímo od včelaře:-). Já mám ráda řepíkomeduňkový čaj přislazený medem. Kam se hrabou ty všelijaké tlamolepy.

0 0
možnosti