Svět je plný bláznů

Znáte tu scénku z filmu Rozpuštěný a vypuštěný, v níž insp. Trachta s Hlaváčkem přijdou navštívit sanatorium pro duševně choré?

    Ředitel sanatoria v podání J.Abrháma je uvede do své pracovny, kde se v pozadí za stolem rozčiluje drobný úředníček do telefonu.

    Po pár větách hovoru vstoupí průvodčí a inspektor s Hlaváčkem na něj udiveně hledí přičemž pan Abrhám vytáhne automaticky jízdenku a průvodčího požádá, aby ho upozornil až budou tuším v Kolíně. V tu chvíli přichází sestra a vlídným hlasem upozorňuje Průvodčího, že je čas se vrátit na pokoj a s větou „A pro vás to platí také!“ se obrátí na rozčíleného úředníčka, kterého má inspektor i divák za skutečného úředníka a né za blázna.

    Tak něco podobného si prožil můj muž. 

    Můj muž je velmi výřečný člověk. Někdy mi připadá, že „velmi“ je slabé slovo („Proboha, nehuč furt!“ :)) Na rozdíl ode mne není líný i v noci při nenadálém probuzení prohodit aspoň slůvko a spát dál. Na prostou otázku, na kterou je možné odpovědět  Ano /Ne , odpovídá několika pro mne zbytečnými větami a nejlépe otázkou.

    Nedávno přijel k zákazníkovi a začal vykládat zboží, když tu k němu přistoupil chlapík a se zájmem se ho začal vyptávat na informace o náklaďáku. Respektive řekl: Man! Jak jste s tím spokojenej?

    No to byla voda na Radkův mlýn (můj muž je Radek).  Radek spustil úžasnou přednášku na téma nákladní vozy se spoustou detailů. Možná  došlo i na nákresy. Když už se schylovalo, že chlapíkovi udělá zkušební jízdu, tak vyšel jiný muž a povídá: „Pavlíku, pojďte už dovnitř. Konec pauzy! Neobtěžoval vás moc?“ Radek se zmohl jen na strohé „Ne!“ a překvapeně sledoval odcházející muže.

    Ti zašli do budovy s nápisem Chráněná dílna pro pomoc dlouhodobě duševně chorým.

    Když mi to doma vyprávěl, tak jsem si mohla utrhnout pusu. „Jsi blázen! Potkal si ‚kolegu‘ a málem jsi to nepoznal“ :) Ale jak říká pan doktor Cimický nikdo není normální. A ti co tvrdí, že jsou , tak jsou jen nedokonale vyšetřeni.

 

Autor: Olga Starostová | čtvrtek 21.4.2011 6:35 | karma článku: 16,37 | přečteno: 1592x
  • Další články autora

Olga Starostová

Z bloku do blogu

16.4.2012 v 7:59 | Karma: 8,62

Olga Starostová

To je Vaše ostuda

3.1.2012 v 14:12 | Karma: 22,65

Olga Starostová

Známý (Nadpis opraven)

21.11.2011 v 9:50 | Karma: 10,43

Olga Starostová

S lehkostí šelmy

5.9.2011 v 15:25 | Karma: 15,54