Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už dost!!!

Bolo tého dost. Nemít skleněnou chorobu, asi bych volil jiný nadpis. Měl jsem jich plnou hlavu. Nájednou jsou fuč. Co nadělám. S ohledem k tématu, není to až tak nejhorší nadpis... Tak už dost!!!

Internet

Dnes jsem se dočetl, v tomto článku o tom, jak mladí nesnáší ty starší a staré kteří jim vlastně ve všem překážejí.... I zamyslel jsem se, proč to tak je? Víte, měl jsem babičky a dědečky ke kterým jsem si chodil pro cukrátka, pro radu i trochu toho pochopení.... Babičku, které jsem nikdy nemohl říct, že jsem hodný. Když jsem to řekl, prohlásila frázi která je pro mně dodnes obíbená: "Za vůz, aby hnůj nepadal.."

Babička mě sepsula, ale já věděl, že jen nechtěla abych se, jak ona říkala "pávil" či snad naparoval. Vážil jsem si svých prarodičů a měl jsem je upřímně rád. Do knihovny jsem chodil zas pro změnu k dalšímu sedmdesátníkovi. Věděl o tom, jak miluju tajemství vesmíru a vždycky měl pro mně něco speciálního připravené. A kecali jsme a já byl šťastný za každou radu kterou mi kdy dal.

Vážili jsme si lidí, kteří v životě zažili a prožili víc než my. Nebude to daleko a budu patřit mezi ně. Asi na mě čeká Terezín nebo jiné místo bez návratu. Kde se ta nenávist mladých vůči starým bere? Copak nepotřebují ohlídat děcka? Nepotřebují radu od zkušenějšího? Moudřejšího?

Já vím, takový kydy se dnes už nenosí. Prostě jen, urvi co můžeš a kdo ti stojí v cestě, toho sraž.... JÁ je dnes mottem. A starší lidé? Přežívají, bojí se, stydí se. I přes to, že celý život poctivě pracovali, stydí se. Horníci, švadleny, herci, zedníci, pekaři, střelci.  Každý z nás, kteří jsme pracovali v socialismu máme z ostudy kabát. Nebyli jsme Mašíny, nebyli jsme v Chartě 77, nebyli jsme ve VONSu.... Jen jsme pracovali a starali se o rodiny.

Je to ostuda!!!! Hřímá na nás veřejnoprávní televize. Je to ostuda!!! Hřímá vláda a Mašínům dává řád za řádem. Je to ostuda!!! Řvou na nás ti, co se v životě živili buď podporou ze Západu nebo drzým čelem. Jo, je to ostuda. Nedivím se, že díky této masáži jsou mladí přesvědčeni o tom, že ten, kdo "jen" pracoval před rokem 89 je vlastně jen příživník této dynamicky se rozvíjející společnosti. Nedivím se, když sama vláda označuje za viníky dnešní situace hlavně důchodce.

Divím se ale, že právě tito mladí zvolí do Sněmovny taky důchodce.... Dokonce jednoho, co spí. A často spí... A to chce ještě, po vzoru Františka Josefa, kandidovat na prezidenta.... Kdo je vyžírka? Důchodce, který za celoživotní práci pobírá deset, nebo ten, co bere důchod ve Švajcu, Rakousku i u nás a k tomu poslanecký plat a plat ministra?

A pro nás co jsme holt za socialismu dělali, už dost stydění se!!! Buďme pyšní na to, že ještě dvacet dva let po zvonění klíči má vláda stále kde brát.... Že je stále co tunelovat, že lidé ještě stále mají kde bydlet. Třeba nás ta oprávněná pýcha donutí k tomu, abychom se přestali bát, stydět a červenat se a konečně řekneme DOST!!!! Dělal jsem poctivě a nedovolím, aby moje práce byla dál rozkrádaná. Nesouhlasím s tím, aby mě média dávala na pranýř jen proto, že jsem poctivě pracoval.

Nevím jak vy, já si své Vlasti vážil což dnes, bohužel, už neplatí. Nikdy, až do této doby, jsem neživil tolik vyžírků co ani nejsou "hodný za vůz, aby hnůj nepadal". Tak se nestyďte za to, že jste pracovali za socialismu. Někdo to dělat přeci musel. A vysvělujte mladým, budoucím důchodcům, že vaše práce měla smysl a že i díky ní jsou oni tady. Musíte začít brzy, starý strom se totiž už ohýbat nedá. A dnes nám ty mladé stromy ohýbá právě vláda. Plná vedoucích Brigády socialistické práce, plná těch, co byli "u" komunistů a plná vyžírků......

Keásnýden přeji přátelé.....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Veselý | středa 30.11.2011 15:16 | karma článku: 24,19 | přečteno: 1207x
  • Další články autora

Stanislav Veselý

28.říjen…

Slavíme dnes výročí. Výročí založení státu který, díky nenažranosti polistopadových politiků, přestal existovat. Pro mě má tento den ještě jednu příchuť. Právě dnes by se dožil můj táta 73 let. Takže, ať tak či tak slavíme dnes výročí. Výročí vzniku a výročí narození. Ani v jednom případě to není výročí slavené za života oslavenců. A do toho ty volby.... Vole vol, říkali jsme si při mariáši. A pak se volilo.... Sedm kulí jako v Sarajevu.....

28.10.2013 v 16:59 | Karma: 11,19 | Přečteno: 402x | Diskuse| Společnost

Stanislav Veselý

Víc než zákon

Včera jsem psal blog o tom, jak mě dostali. Prožil jsem bezesnou noc. Nějak toho je na mě moc. Z reakcí v diskuzi jsem vyčetl, že pro spoustu z nás je tento stav normální, že vždy je vinen ten konkrétní občan. Z reakcí v diskuzi jsem i vyčetl, že nejsem jediným viníkem a že se podobné věci, skoro přes kopírák, stávají i jiným. Z reakcí v diskuzi a v mejlech jsem vyčetl i ochotu pomoci. Děkuju všem za reakce. Dokonce i vám, kteří mě obviňujete z jakési předvolební PR akce. Pokud je to PR akce, pak je to akce pana magistra Davida Koncze. On dal tu poslední ránu. A zasadil ji včera. Rozhodně jsem neměl v úmyslu provádět nějakou PR akci. Byl to jen zoufalý výkřik zoufalého člověka.

24.10.2013 v 16:45 | Karma: 13,69 | Přečteno: 523x | Diskuse| Společnost

Stanislav Veselý

Mne už zlomili….

Íránské ministerstvo spravedlnosti rozhodlo ušetřit život odsouzeného překupníka, který přežil vlastní popravu oběšením. Původně chtělo popravu zopakovat, postavili se proti tomu však právníci i mezinárodní organizace na ochranu lidských práv včetně Amnesty International. Člověk alespoň zjistí, že někde za lidská práva bojují....

23.10.2013 v 14:50 | Karma: 46,20 | Přečteno: 13079x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Veselý

Komunisti, nechtění, nenávidění a přesto žádaní…

.... Tak jsme se dočkali.... „Už je to tady“ chtělo by se řvát. Komunisti v podstatě vyhráli volby. Vesele a hravě řeklo by se.... Demokraticky a bez půče. Regionálně, já vím, jen v krajích.... Jenže, co když ukáží, že to jde? A že to může fungírovat? Nu patóm, ODS a Top 09, máte vážně čeho se bát. Nyčko se prokážou takzvané a nežádoucí karaktery. Změna je život.....

14.10.2012 v 21:52 | Karma: 20,23 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Společnost

Stanislav Veselý

Žijem si dobře, při dvojí penzi....

....bába však měla furt pitomý hemzy.... I já mívám pitomý hemzy. Třeba o jistých trojnásobných příjmech atp.... Nevím, když jsou trojnásobné příjmy a čtyřnásobné zdražení, furt mi vychází mínus.... Co s tím přátelé?

5.8.2012 v 22:56 | Karma: 15,99 | Přečteno: 1058x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  10:13

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Putin se na okázalé inauguraci ujme dalšího mandátu, čekají se změny ve vládě

7. května 2024  10:11

Ruský prezident Vladimir Putin při úterní okázalé inauguraci v Kremlu zahájí svůj šestý mandát v...

Žákům v Berlíně se vymkla tiktoková výzva s dušením. Dívka upadla do bezvědomí

7. května 2024  10:03

Na berlínské základní škole Hunsrück ve čtvrti Kreuzberg dva žáci škrtili dívku tak dlouho, až...

Expert na péči o seniory: Ukrajinci pomáhají omezeně, nezvládají češtinu

7. května 2024

Vysíláme Česko stárne. Důchodců přibývá a na trh práce přichází stále méně mladých lidí. Zvládne Česko...

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1715x
Jsem člověk. A pevně věřím, že člověkem zůstanu.
Stanislav VeselýVytvořte si svou vlastní vizitku