Zemanovská charita

Spousta charitativních organizací tady u nás působí. Některé dokáží i pohnout žlučníkem. Tak jako tahle.

Mám kamarádku Soňu. Už dlouholetá kamarádka to je. Moc často se už nevídáme, ale jak řekl klasik: „Oheň jejich přátelství už nebude svítit tak silně. O to déle však vydrží hořet.“. Soňa je psychicky nemocná. Má úzkosti, třepe se jak z chlastu i když ho nepije. Svého času slýchávala i hlasy, utekla z domu a skončila v Kroměříži. Nyní je na lécích a je od pohledu naprosto normální. Je s ní rozumná řeč, všechny má ráda a já ji také. Je velmi citlivá, těžce snáší stresové situace, ale pro kohokoliv se stane „vrbou“. A nechť jí slouží na cti, že byla a je vrbou i pro mě, stejně jako já pro ni. Jsme takoví kamarádi, vrba pro mě, vrba pro tebe. Jezdí do Kočkohůlek do charity. Plést polštářky, vyrábět vánoční ozdoby, dělat jednohubky, vařit, hrát společenské hry, věnovat se ostatním, co jsou na tom hůře a celkově trávit čas v charitě pro podobné lidi.

V pondělí za mnou Soňa přišla do práce. Byli jsme domluvení, že budu na šichtě jen kousek od jejího bytu. To jsme se předtím neviděli alespoň celý půlrok. Řeč běžela a pak to přišlo. Že prý jim v charitě říkali, ať nevolí Zemana! Byť mám oči pevně zasazené, tak mi docela dost vylezly z důlků. Povídám: „cože?“. „No kdosi přišel a říkal, že nemáme volit Zemana a pak tam začali vyvěšovat letáčky, ať nevolíme Zemana.“. „Jako fakt?“ ptám se. „Jo, taky jsem čučela, máme snad demokracii a každý ať volí podle svého!“.  Bylo to zvláštní, teda zvláštní byly moje pocity v tu chvíli. Charita dělá politickou agitku?

Nevím, co si o tom mám myslet. V charitativní organizaci svým návštěvníkům určují koho volit, nebo co? Nelíbí se mi to. Vždyť oni úplně pošlapali smysl celé té charity. Smysl je v pomáhání v životě a ne v politickém smýšlení. Snad to vyšumí a nechají každého volit dle sebe, dle svého uvážení. Jinak tu Kočkohůlskou „charitu“ přestanu mít rád. Nejhorší na tom je, že zneužili psychicky slabé lidi, hodné lidi. Nemohl jsem nad tím zavřít oči, musel jsem to sepsat.

Soňa bude volit Zemana. A víte proč? Dle jejích slov: „Protože mi řekli, že ho volit nemám!“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Míček | úterý 23.1.2018 8:00 | karma článku: 22,65 | přečteno: 606x