Ty bys tu vládla, říká "muž" a rozbije ženě pekárnu na chleba

Logika některých lidí je věru velmi obtížně odhadnutelná... Můžete mi pomoci, jak pomoci muži, kterému vadí doma i pečení chleba? Kuchařka jako "dominantní bestie"?

Myslíme si, že logika a stav velmi tradicionalistických náboženských komunit (ať nejmenuji, neznačkuji a nedehonestuji) je  nám  velmi vzdálená. Že je to tisíce kilometrů odsud a že se nás to snad ani netýká. Každodenní praxe ukazuje, že tomu tak není.

 

Co když ale mužům začne vadit i jakákoli maličkost? A pochopitelně paralelně s tím i toto se může stát ženám, kterým mohou vadit muži...

Uvedu následující příklad.

Tomuto "muži" toho vadí docela hodně. Je to ten typ, co vyžaduje po partnerce nejdražší parfém typu Chanel 5 a když ho doma nemá, tak je dost velká mela, sám jí ho ale nikdy nekoupí, abych uvedla velmi trefné přirovnání nedávno zesnulého brněnského psychologa Tomáše Nováka (https://www.vitalia.cz/autori/tomas-novak/)

A  zkusme i další příklad, co našemu "muži" vadí. Žena občas doma peče chléb a muže to hněte, má pocit, že žena nad ním "pečením chleba" dominuje? Tímto, že doma bude čerstvě voňavý chléb, který on jíst nemusí, když nechce, to je to hrozné provinění.

Tak ji rozmlátí pekárnu na chléb. Podotýkám, že muž nesoupeří s ženou o to, kdo upeče lepší chleba, třeba že by někdy přišla domů a na stole by byl čerstvý upečený chléb. Ne, vadí to, že žena peče? 

Můžete namítnout, jak se takový muž vedle dané ženy octnul: Kde se vzal. Ano. Že se lidé octnou okolo nás i na základě našeho "nejednání" nebo jiných lidských zákoutí duše, je známá věc. Takto to funguje a nic s tím není možné dělat. Snad být víc aktivní?

Že by vadilo to, že dělá něco z "tradičních činností připisovaných ženě"? Proč to vadí?

 

Napadá vás, co s tím dělat? Pochválit ho, že něco umí a že to takto krásně prokázal?

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 11.1.2022 9:26 | karma článku: 8,43 | přečteno: 388x