Monty Python vtip zabiják po česku aneb těžký život kata Denči alias Neutrona..

Rozpracovávám postavení kata Denči v systému organizace Dark Side, která umí zabít člověka už jen tím, že někomu přeje smrt, natož že se na ní podílí (viz předchozí díly). Kat Denča je panic, zcela čistý, a proto to také umí.

Organizace Dark Side vždy měla mechanismy, jak zabránit svým lidem "mluvit", ale potřebovali ještě více, potřebovali být absolutním pánem nad životy a smrtí svých lidí. 

Od doby prvních pokusů v 60.tých letech 20. století, kdy za pomocí meditací, drog nebo šamanských technik se lidé dostávali do nevědomí a do podvědomí, do míst, kde přebývá Věčné, Dokonalé, Nevýslovné, mysterium tremendum et fascinans slovy německého teologa Rudolfa Otto, tedy tajemství, které nás děsí a současně fascinuje a přitahuje.

Původní kati byli běžní lidé, kteří se uměli dostat do nevědomí a zase zpět. Postupem let se zjišťovalo, že je dobré, když lidé, kteří se do nevědomí dostávají, jsou čistí. Nestačila ale taková běžná čistota, že člověk např. nelže a nekrade, není obézní nebo příliš nelpí na majetku. Takoví lidé mohli zabít jen velké zločince. Organizaci Dark Side napadlo, že zkusí ještě větší "čistotu", a to sexuální čistotu. Potřebovala ve svém středu najít silného, chytrého mladíka, kterého ke katovské práci vychová. Od malička ho trénovali, byl účasten poprav v tehdejším stylu, což byly velmi často autonehody. Viděl smrt na denním pořádku a stal se vůči ní imunní. I jeho uvědomění se vyvíjelo, zpočátku byl přesvědčen, že to ti lidé mají zasloužené, pak pochopil, že je to pouze proto, aby si členové organizace Dark Side dokázali, že jsou to oni, co vládnou - nad vším.

Pro většinu členů však vraždění byla iluze moci, kterou si neuvědomovali, protože tím, že byli zapojeni do fyzické spolupráce na "sledovačkách" vybraných lidí, které buď dokončil kat nebo skočili z okna nebo pod vlak či metro, tak se stali spoluviníky na smrti nevinného. Organizace si pojistila i rodinné příslušníky, protože kat Denča je (kromě vraždění) naprosto čistý, nikdy nic nespáchal, nebyl závislý na majetku. Kat Denča si pro sebe vybral přezdívku Neutron, evokuje se tím štěpení atomovho jádra. Takže lidi, které kat Denča ponořuje "na druhý břeh" mohou mít také jednu chybičku, ale jakmile mají i druhou, i kdyby to bylo posmívání nebo ukradený euroobal, tak už jsou "horší" než kat Denča a v nevědomí podle objevu organizace, zemřou.

Tak organizace získala moc nad svými členy, jejich rodinnými příslušníky, i všemi, komu kdy nabídla spolupráci či ochranu. "Vypínala" i své členy a členky, tito lidé byli jako rezervoár lidí, protože aby Kat Denča mohl plnit svou práci a zabíjet lidi "mentální sekerou", tak potřeboval pro své uspokojení postupem času cca 5 lidí týdně. Byl to náročný úkol i demograficky, bylo potřeba se udržet v statistikách, tak aby si nikdo ničeho nevšiml. Kat Denča byl málo šťastný muž...Zabil tolik lidí, především žen, svých manželek na druhém břehu, a stále nebyl šťastný... Organizace pracuje na tom, aby měl další katovské kamarády, má i kolegu, kata Alfonse a ve výcviku mají jako správně genderově vyvážená organizace - i ženy.

 

Tento text je námětem na sci-fi.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislava Ševčíková | pátek 12.3.2021 9:49 | karma článku: 4,75 | přečteno: 222x