Mám dceru... Je to nejhorší případ, se kterým jsem se kdy potkal...

Tak jako v pomáhajících profesích se pracovníci připravují na nejhorší případy, se kterými je možné se potkat, aby nebyli překvapeni, ale mohli okamžitě reagovat, tak podobně i organizace Dark Side připravuje své pracovníky na...

Tento text je námětem na sci-fi fantasy....

Nechť jsou všechny živé bytosti živé - a šťastny.

Příběh se odehrává na jiné planetě, v jiném časoprostoru.... daleko daleko od planety Země. Obyvatelé se nazývají labinakové a polovinu obyvatel mají na to, aby je milovali a vychovávali. Každý labinak má jednoho a podobně jako vir nechce, aby jeho hostitel umřel, ani labinakové nechtějí, aby osoba, kterou milují a vychovávají, umřela, ale někdy se to prostě stane.... a je to smutné, labinakové toho upřímně litují, ale nemohou dělat nic jiného.

V pomáhajících profesích máme tzv. kazuistické semináře, kde se probírají (anonymně pochopitelně) složité a vlastně i nejsložitější případy, se kterými se pracovníci dosud setkali, aby tak připravili nové pracovníky na výkon profese a životní cesty labinaka.

Proto třeba pracovník krizové linky "ustojí" i dost dlouhé mlčení klienta a nezavěsí telefon, protože je na takovouto situaci připravený a vycvičený.

Podobně i pracovníci organizace Dark Side, oni by se jistě nenazvali katy, ale těmi, co přivádějí vybrané lidi "nahoru", "ke hvězdám", chtějí, aby člověk po tom hrozném utrpení byl konečně šťasten -a  oni mu v tom ochotně pomáhají.

Pracovníci mají děti, jsou to dcery a synové. "Mám dceru" a "mám syna", je pojem, který by v druhém měl vyvolat pocit hrůzy a chuť utéci na druhý konec světa. Pracovníci své dcery a syny nezavraždi, k tomu se neuchýlí, oni mají něco mnohem mnohem silnějšího. Umí směřovat jejich život a být neustále s nimi... až do chvíle, kdy jim nezbyde vůbec vůbec nic. A tam začíná ta cesta na novo. Tak se teprve stanou pravou semknutou rodinou, která svého člena doprovází všude.

Pracovníci organizace, neříkejme jim kati, ale třeba labinakové, potřebují také být připraveni na nejhorší situace, které mohou nastat, proto jim odvážně čelí a také si je ve výcviku záměrně připravují. A přitom je jejich cílem jít tak nepatrně pomalu, že si současně zachovají citlivost až v nejposlednějším konečku prstu, který si právě výchovou trénují. Člověka nedodělají, vezmou si vždy půlku a jsou připraveni velkodušně i půlku dát. To se naštěstí neděje moc často, a pokud se to stane, velmi rychle pracovník odebere vše, co dal a pochopitelně ještě něco návdavkem k tomu.

Hlavní výzvou je slovy Shakespeara: Ve jménu světla světlo světlem  ehm... ehm... Shakespeare napsal vraždit, ale naši labinakové by toto slovo nikdy nepoužili - řekněme tedy milovat. Je to obrácený sadismus, řekli by - oni jsou tak dlouho masochističtí, až je sadistická osoba, kterou milují a tedy může být sadistický i on, ale jen když začal druhý. To je technika Masařka, o které jsme již psali.

Není nic smutnějšího, než když doprovází mladičkou nadanou dívku, která se nemohla realizovat, jen ochutnala, třeba zpěvu - až ke smrti, nebo chlapečka, kterému už v dětství odebrali rozum, protože to tak bylo rozhodnuto, aby také sloužil ostatním jako výuková pomůcka homo naledi, předchůdce člověka, takže vlastně opice. Nebo když třeba pěti dětem umře pár dnů po sobě maminka i tatínek - je to hrozná bolest.... Ale musí ji vydržet, ustát, nepokakat se.

Protože život  a smrt, to není legrace, je to vážná věc.

Jsou také svým vychovávaným absolutně (nebo spíše limitně blížící se absolutnu) věrni - jsou s nimi neustále, zvláště v nejhorších chvílích znásilnění, když padá z okna nebo ze skály nebo když je vražděn. Cítí a společně prožívají veškeré pocity bolesti, bezmoci, studiu, viny, křivdy a zklamání. 

Vždy když něco způsobí, třeba rakovinu, tak je to pro dobro vychovávaného, něco ho chtějí naučit, nikdy to není jen tak, má ho to něco naučit, má objevit své poslání.

Další výzvou je, ustát i to, že budou dělat miminko od prvního dechu narození. Už od první chvíle je dáváno do programu "jeho žena" a do prány za každé zaplakání, řev, kopání nožičkou. Ale není to obyčejné miminko, je to miminko jejich táty, čistého srdíčka. Chovají ho a plánují mu budoucnost. Musí ovšem sloužit, jako všichni ostatní - tu si na něm brousí prsty jedni pracovníci, tu armádě, tu lidu do programu PES, slouží prostě do roztrhání, jak se říká.

A také se na něj těší budoucí hlavní šéf, chodí ho průběžně pozorovat už od prvních školních krůčků, ví o něm a o každém jeho kroku a také všechny kroky miminka, batolete a později školáka a dospělého člověka řídí.

Má srdce, takže srdce mu říká, co je třeba dělat. Vzhledem k úkolům, které "jejich dítě" má plnit, je potřeba, aby bylo znásilněné a aby šlo do sexuálních programů. "Jeho dítě" totiž projde všemi programy, absolvuje všechno, než ho předá případně poslední instanci.

Na co se ale vůbec netěší a co je v centru celého jeho usilování a kolektivního tréninku "být chlapem" a "mít udělané srdce" - protože na každém ze svých milovaných a vychovávaných dětí učí i své podřízené.

Co potřebují vědět, je všechno.. všechny pocity, hnutí, myšlenky člověka, který ví, že je zdeptán, už nemá kam jít, že je konec, že je .... potřebují s ním prožívat, jak se pokaká zoufalstvím a bolem, jak prosí, smlouvá, nadává.

A to nejhorší je - je to jeden z nás - los mohl padnout na kohokoli z nás.

A také, je tu od miminka... pamatujeme si pach jeho hovínka, když se narodil, všechny jeho prohřešky i světlé stránky. Pamatujeme si, jak mu jiná složka dávala tasemnice nebo jiné nemoci, jak tu ležel se zlomenou páteří... Byli jsme s ním, když ho znásilňovali a budeme věrni a  zůstaneme s ním až do konce. Neměl rodinu, ale my, lebinakové budeme jeho rodina a budeme tu s každým jeho dechem, pocitem a myšlenkou.

Naši lebinakové prolomili další hranici, umí zase o kousek víc, než jejich předkové. Budou povýšeni v rámci mezinárodní organizace.

 

Ať jsou všechny lidské bytosti živy a šťastny.

 

Jedná se o námět na sci-fi.

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 10.10.2023 22:27 | karma článku: 6,04 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,32 | Přečteno: 135x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Kdo jsi? Kdo opravdu jsi? Příspěvek k rozvoji osobnosti

Kdo jsi? Kdo doopravdy jsi a co teď právě cítíš? Chceš, aby se o Tebe někdo staral? Možná je to docela důležitá otázka, která se týká toho, jak může propuknout u člověka duševní nemoc.

28.4.2024 v 17:54 | Karma: 0 | Přečteno: 2x | Miniblogy

Stanislava Ševčíková

O šikaně: Proč? Protože může...

Stále jsem přemýšlela, jak může někdo druhého šikanovat. Přestože je to nezákonné atd atd. Napadla má odpověď: Protože ten člověk může... Může, má to dovoleno...

2.4.2024 v 0:43 | Karma: 13,69 | Přečteno: 334x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,43 | Přečteno: 388x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Já jsem se tak strašně nadřel.... Hommage mému bratrovi

Často jsem nechápala, když lidé v dělnických profesích často onemocněli a byli půl roku doma. Na základě zkušenosti svého bratra jsem tomu (možná) porozuměla...

30.1.2024 v 20:04 | Karma: 19,46 | Přečteno: 577x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vláda schvaluje důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  11:20

Úpravy, které se týkají budoucích důchodců, schvaluje vláda. Návrh, na němž se shodla pětikoalice,...

Chování TOP 09 ke své ministryni je neodpustitelné, říká Kalousek

30. dubna 2024  11:12

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval současné vedení strany...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  11:12

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Ukrajina je na nezvratné cestě do NATO, potvrdil Stoltenberg v Kyjevě

30. dubna 2024  11:10

Ukrajina má v NATO své právoplatné místo a podpora spojenců v obraně před Ruskem bude pokračovat,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 129
  • Celková karma 6,36
  • Průměrná čtenost 686x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)