Jak se organizace Dark Side dostala k moci?

„K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama.“  Edmund Burke, britský politik a filosof, 18. století.

Pokračuji v námětu na sci-fi, na román.

Jak se organizace Dark Side dostala k moci? No jednoduše, jedou a nezastaví se před žádnou překážkou. Jednou bylo rozhodnuto a rozkaz se nikdy nemění.

Kdysi se organizaci postavil i jeden prezident státu, protože "nechtěl dělat děti", tak ho zabili a od té doby si to už žádný prezident nedovolí a organizace Dark Side může v klidu říkat, že "plní rozkazy prezidenta".

Když odmítl "čisté srdíčko", protože byl vychován v tom, že je "kůň" a může zařehtat - zničili ho kompletně s celou rodinou, a to tím nejponižujícím způsobem, jaký si kdo dovede představit. Od toho je program "jako rodina", kdy se rodina, děti, ženy pozorují nepřetržitě v rodině za všech okolností, všichni jsou tam povinni chodit, aby viděli, co se s nimi stane, když neposlechnou.

Všichni jejich přátelé, známí, rodina, byli donuceni se od nich odvrátit, jinak by se jim stalo to stejné. Mohli pracovat na nejnižších místech své profese, se šikanou nadřízených. Jak se říká, pracovali za dva nebo za tři, plat za půl člověka, nebo za tři čtvrtě... Následně jsou vymýšleny další úkoly, které slouží k zábavě, tak dlouho, dokud to nadřízené nepřestane bavit a ukončí to buď oni nebo ty osoby samy.

Takže od té doby všichni vědí, že se nesmí odmítnout, i kdyby to znamenalo smrt za týden, ale nebude to tím ponižujícím způsobem.

Jednou za deset let má organizace připravenu "speciální akci" k zastrašení všech členů, nejčastěji se jedná o zabití někoho, koho organizace dělá od narození jako dítě. Všichni o tom dítěti vědí a chodí poslouchat jeho srdíčko, vědí, že dítě je ponecháváno samo sobě, není chováno a hlazeno, dostává pouze nejjednodušší a nejnezbytnější věci, až začne zlobit a být agresivní, a tím se dostane do programu "čivava" a  "kolo", je v centru organizace přijat do výcviku na vojáka a od té doby se k němu chovají jako k vojínovi. Když někam jde, členové organizace ho potkávají a v duchu mu nadávají, že neposlechla rodiče, že plakala, že snědla něco bez dovolení... Dítě to nějak cítí, ale nedovede se s tím srovnat, je polapeno v tzv. Stockholmském syndromu. Uhasíná v sobě.

Všichni se musí podílet na aktivitách s "dítětem", aby nikdo nezapomněl, že co se organizace rozhodně udělat, tak také provede.

A v neposlední řadě, a známe to i z tzv. Sovětského svazu, byť hovořím o imaginární organizaci v imaginárním světě - i v Rusku nebo v Sovětském svazu se zvítězilo ve 2. světové válce tak, že totálně nasadili všechny muže a také o velkou část z nich přišli. Až množstvím byl poražen nacismus.

Organizace Dark Side umí pochopitelně zabíjet i lidi, kteří mají "čisté srdíčko", mají velký "obal" nebo "plášť" na srdíčku ze svých dobrých skutků, vřelosti, něhy a empatie - dovedou buď vyměnit srdíčko nebo také srdíčko úplně vyleptat a vyrušit celý obal a pak jen "dávají" - a to rakov*inu.

Pokračování příště.

 

 

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 18.10.2022 20:50 | karma článku: 4,93 | přečteno: 188x