Dva bratři Uskon a Rápad si rozdělili svět a vsadili se, kdo vyhraje dřív

Dva bratři se vsadili, jestli je lepší dostat lidi do pekla na ctnost nebo na hněv z nespravedlnosti. V obou zemích působí organizace Dark Side. Chtěli vědět, kdo bude mít dřív společnost zvládnutou tak, aby je všichni poslouchali

Pokračuji v námětu na román či na sci-fi.

Na začátku našeho příběhu byli dva bratři, jeden se jmenoval Uskon a druhý Rápad, kterým patřil svět. Měli se rádi a všechno dělali společně, pomáhali si. Navenek se ale rozdělili a tvářili se, že se nemají rádi, aby to nikdo nepoznal a také tím vytvářeli, že se ve světě pořád něco dělo, chvíli uvolnění, chvíli napětí, uměli to vyšponovat i tak, že třeba i hrozila světová válka.

Tím dokázali poznat, kdo by mohl být světový lídr a tím ho technikami kata Denči nebo jinými, eliminovat -  a kdo to doteď nepochopil, že je součást pyramidy a že má možnost pouze poslouchat a být součástí celku, tak zemřel.

Měli dvě možnosti, jak dostat pod kontrolu všechny lidi, tak aby společnost byla nehybná ve svých principech, aby nikdo nemohl nahoru, když to nechce šéf a také, aby nikdo nemohl ven a škodit z venku. Prostě klasická pyramida a klasické rozdělení moci.

Nebyli si jistí, co je stabilnější, jestli společnost bratra Rápada, která je založena na zdánlivě důstojných základech, ctnosti a mravnosti, ale navenek je nespravedlivá a neplatí férovou mzdu. Ale nedělá nic špatného, vždy dodržují zákony dané země. Takže když podnikají v třetích zemích a tam je malá mzda pracujících, tak jim dají místní mzdu, i kdyby to znamenalo, že kupní síla těch lidí, bude jako několik hodin denně domácích lidí. Když se tam pracuje šest nebo sedm dní v týdnu, budou i lidi v jejich továrnách pracovat šest nebo sedm dní v týdnu. Když v zemi neexistuje sociální, nemocenské pojištění, tak ani oni je svým zaměstnancům v té zemi nebudou platit. Když v zemi pracují malé děti a nechodí do školy, ano, i v jejich továrnách budou pracovat malé děti. Takže je v chudých zemích běžní lidé nenáviděli a pokládali je za kapitalisty.

Bratr Uskon na to šel jinak, v jeho společnosti na začátku zdánlivě zatočili se vší nespravedlností a každý, kdo měl víc než nic, o to přišel. Miliony lidí přišlo o život, protože hněv je živen závistí a byli zlikvidováni všichni nepohodlní. Ale společnost bratra Uskona se stabilizovala a nějak fungovala. I když napadl jinou zemi, nikdy to nebylo čistě nespravedlivě, jednalo se třeba o to, že ta země mu někdy v minulosti patřila nebo ti lidé se chtěli připojit ke své mateřské zemi. Svět sice jeho jednání vnímal jako křivdu a krutost, on si ale tím dělal srdíčko a ono "to šlo".

I když napadl sousední zemi, která mu nic nedělala a měli ho docela hodně rádi, srdičko neztratil.

I když pracovníci dělali požáry, autonehody a srážky vlaků a pády letadel, o srdíčko nepřišli.

Tak mohl  Usko pokračovat dál a pomáhat svému bratru Rápadu ve vyvíjení nových technik zabíjení, protože jak známo, šéfové se neradí nudí a nedělají věci opakovaně, jako rutinu. I zabíjení muselo být pokaždé jiné, originální, vytuněné a vypiplané. Rutinu oba bratři fakt nemilovali.

Oba bratři si dělali si záda a v zabíjení technikami kata Denči, které se pokoušeli dovést do virtuozity a dokonalosti. I když lidé to v obou státech nevěděli a navzájem se nenáviděli a pokládali se za špatné.

Byla to pro oba bratry fakt velká psina.

Potřebovali se dozvědět, kam až se dá zajít, aby hlavní šéf neztratil srdce a mohl zabíjet. Svět byl pro ně prostě jedna velká laboratoř.

Kde se chtěli potkat, byla kolébka lidstva a dějiště mnoha krutých bratrovražedných kmenových válek, Afrika.

Jdeš do Afriky, říkali svým obětem, které se dostali do závěrečné fáze, už prostě ze sebe nic víc nedokázali vydat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislava Ševčíková | úterý 20.9.2022 19:52 | karma článku: 7,11 | přečteno: 311x