Co to znamená mít srdce? aneb nekonečné programy organizace Dark Side

V běžné řeči "mít srdce" znamená být laskavý, citlivý, vlastně spravedlivější než "pouhý rozum". Např. v práci, rozumný šéf nedá více než obvyklou mzdu, když by měl srdce, mělo by se za to, že by lidé měli být placeni podle zisku.

Pokračuji v námětu na sci-fi fantasy.

Mít srdce je v běžném jazyku na planetě zemi pojem, který obrazně tiší všechny rány a utrpení. Se skutečností "mít srdce" je spjatá hlavně maminka a její laskavost, měkkost a péče, je to umění, dát o kousek víc, než je potřeba.

Ale co to znamená - mít nějakou část těla, které říkám srdce a je taková a taková? Nic, vůbec, ale opravdu vůbec nic. Dokonce to může znamenat něco úplně, ale úplně jiného.

A právě na tomto dvojím porozumění a omylu je založena teorie organizace Dark Side.

Když se totiž řekne, že "my máme srdce" všem okolo jsoucím se evokuje představa, že jsme laskaví a spravedliví a přitom Srdce může být jen nástroj na likvidaci potenciálních osob, které ohrožují nastavený systém. A jeho mimikry a obrana spočívá právě v tom, že ostatní netuší, co to je.

Ono ale získat takové srdce není žádná legrace, kromě toho, že rodiče dávají miminko do prány, když se usměje nebo když dá druhému hračku, takže být krásný znamená, že rodiče si všimli právě těch okamžiků, kdy malé miminko bylo krásné a miminko za to něco dostalo. Zatímco u otroků je to přesně naopak, oni jsou stejně jako krásné čisté srdce dáváni do prány také, ale za to, že zaplakali, že nechtěli půjčit hračku, že miminko koplo nožičkou, takže v práně ztratili.

Představte si, že tento člověk musí být aktivní a pracovitý za dva. Pak si udělá mentální cvičení, že si vytvoří druhou tvář. Takže jestliže pravák dominantně vnímá pravou stranu a pravou tvář, začne si budovat levou tvář a levou stranu těla. To se dělá tak, že všechno úsilí a námahu, rozumovou i emocionální, převrátí na levou stranu a současně si srdíčko drží výše, než je obvyklé. A dívá se na sebe, druhé a svět levou stranou obličeje a čeká, co se bude dít, jak to bude působit. Co vnímáte jinak? Vnímáte sebe nějak jinak? Potřebujete být aktivní vůči druhým lidem? Jak vnímáte morálku a hodnoty?

I tak hlavní věc, co musí Čisté srdce umět, je nelpět na penězích. A ano, nelpět na něčem, čeho má člověk přebytek až nadbytek a opravdu nemusí počítat, není vůbec snadné. Ono totiž jde v organizace Dark Side a v její práci Čistého srdce hlavně o peníze. Otrok totiž v rámci společnosti je vždy chudší, otloukánek, nemá peníze  - ale v kontextu světa a zvláště chudého světa, je jistě boháč, a to nejen materiálně, ale i z hlediska možností studia nebo cestování nebo určité formy seberealizace.

Srdíčka, zvláště pozice Táta, také např. nestudovali školu, která by je bavila a šli na tu nejvzdálenější školu od jejich zájmu, takže si sebevědomí a radost ze života a z práce museli vybudovat jinak. Také mnoha lidem v organizaci umírají příbuzní, zvláště rodiče, sourozenci, děti a přátelé - často je museli do programu dát a učili se milovat a také truchlit - toho, kdo musí umřít.

Takže jednoho dne se nevyhnutelně muselo stát, že Srdce, které žily po tisíciletí skrytě, chce demonstrovat, co se za tisíciletí naučili na otrokovi nebo na těch, co o organizaci neví  a jsou slepí. Jak říká jeden starý sumerský vtip: "Pes vejde do baru a říká: Nic nevidím. Otevřu tohle." Vtip v mé interpretaci sci-fi fantasy vyjadřuje to, že organizace Dark Side má mnoho lidí, kteří jsou "slepí" a organizaci neví a jsou určeni proto, aby je někdo "otevřel" a začal dělat. Dřív platilo, že kdo je "lepý" tedy hezký, tak toho lidé v programu Pes a Čistá srdíčka, nechají. Nově ale organizace pracuje na tom, jak jednou slepého "otevřou", tak aby se "to" ukončilo a "zastavilo".

Otrokovi se neustále říká, aby pracoval a  má se naučit poslouchat jako voják. Také je potřeba odbourat rozum otroka a jeho řízení vlastního života. Protože dokud člověk řídí svůj život, jeho srdíčko neposlechne nikoho, aby se zastavilo. Proto lidé z organizace Pes dávají nesmyslné výchovné pokyny,, které zdánlivě mají nálepku možnosti užitku, ale jejich cílem je zbavit otroka samostatného řízení života.  Protože jednoho dne, až to "bude hotovo", tak někdo velí srdíčku otroka a řekne mu: Už nepracuj! a srdíčko se zastaví.

Takže se může stát, že "srdce" se používá v různých částech země různě. V některých částech mají lidé "srdce" běžným způsobem a hrají si se slepými (otroky) - ale organizace se rozhodla převést toto neomezené spojen zákonodárné, výkonné a soudní moci v jenom do státních struktur, takže Srdce slouží jako pec, kam se dávají lidé a buď projdou nebo neprojdou.

Osoba, která tuto "pec neboli srdce" vlastní, nebere absolutně osobně nic - ale ti slepí ano. Vzniká tak Stockholmský syndrom, slepá osoba, která díky programu Pes sama, bez rodiny, přátel, práce - a jejíž skutečné srdce je stimulováno teplem a tíží, není speciálně vycvičená, aby srdce používala jako pec, jako to dělá Srdce a své zážitky a pocity si prostě musí nějak interpretovat a bohužel si je interpretuje jen podle schématu, které měla dosud možnost poznat. A než jí dojde, že Srdce je vlastně "jen" pec, tak je pozdě.

A ano, litujme i Srdce, není to snadná práce ani pečení houstiček (které je ale velmi náročné).

Jenže mít srdce v organizaci Dark Side a umět způsobit, že kdokoli, kdo není stejně dokonalý - zemře - je už odlišná záležitost. Zvláště pro "vojenské srdce", které je sice ve vývoji určeném pro obranu - ale umíme přece pracovat kreativně s fakty a víme, že pod pojem obrana se vejde lecos.

Sebevědomá žena, která není poslušnou loutkou? Je nutno se bránit, ohrožuje šéfa.

Sedmileté dítě, které pláče, že chce "stejně" jako jeho spolužáci, ale rodiče to chtějí jinak - dítě je ohrožuje a byla by válka. Takže opět do programu a stačí "nebýt hezká" a zaplakat a dupat si nožičku - byla by válka a vojenské srdíčko musí poslouchat a pomáhá rodičům odvrátit válku.

Miminko, které koplo nožičkou a mohlo někoho zabít - jde do programu.

 

Co se takové srdce musí naučit, je pracovat s jedním okamžikem věčnosti, totiž jak je to právě teď. On teď nezabíjí - on dává šanci k růstu. Teď, v tuto sekundu se věnuje dané osobě a pomáhá jí růst, vychovává ji, stará se, aby nebyla válka. Čili on v každé sekundě pomáhá. Že osoba je otrok od narození, šikanovaná, okrádaná - to není pro Čisté srdce důležité. On žije jen teď a nic z minulosti ani z budoucnosti nebere v úvahu. Proto podněcuje osobu k nekonečné štědrosti, třeba aby rozdal všechny peníze, protože on v tu sekundu je také nekonečně štědrý a dal by osobě i modré z nebe. Jenže po rozdání peněz odchází jako pracovník po svém a osoba zůstává sama a může jít žebrat.

Takže když Srdce rozhodne, že naučí celý stát a program Pes větší část technik, které umí, potřebuje k tomu speciální přípravu. Lidem by slepé bylo líto (jak nás učí Limský syndrom, to je, že mučitel se smiluje nad obětí), tak proto jsou určeny miminka od narození k tomuto účelu, aby si na nich jako na tréninkových zdravotních pomůckách Anna lidé trénovali techniky - nejdříve jako hra (máme srdce), pak jako test psychické zdatnosti nebo přijímač do práce -  a následně vážně - do konečné. Osmdesátníci odeberou o  let 30 mladšímu otroku mentální dělohu, aby nemohl být maminka - a je stará a starého člověka můžou dělat.

Programy organizace jsou nekonečné. Srdce řídí program Pes, zároveň jim nechávají dojem samostatnosti. Takže nejdříve pracují Srdce a když zjistí, že otrok nemá vadu, pro kterou by ho mohli závěrečně dělat, předávají ho programu Pes k dalšímu vymývání mozků a zbavování řízení vlastního života. Občas se pokoušejí o naději, ale pravda je, že nikdo nemůže být dokonalý, aby se zavděčil každému člověku na zemi, zvlášť když je sám a uhoněný jako zajíc pronásledovaný psy, jehož výkon se logicky stále zhoršuje (ale možná stále ještě "projde" -  navzdory mučení programu Pes a Srdcí) kdy odpočatí psi neustále namítají detaily, kterými by mohli zdánlivě zdokonalit život otroka, ve skutečnosti mu vymývají mozek a dělají ho bezmocnějším.

Organizace dokonce v určitou chvíli nabídne otrokovi, že se může stát jejich Čistým srdíčkem a jejich vedoucím, podobně jako na východě v minulosti v rámci zábavy korunovali největšího žebráka králem a měl jeden den na vládnutí. Jenže přijmout to, je ošidné, protože za 1. Nikdo není absolutně čistý, 2. Lidé v organizaci Dark Side jsou v organizaci nejpozději od 8  nebo 9 let a Čistá Srdce od narození  a za 3. Otrok o organizaci neví vůbec nic, tak jak by ji měl vést... Prostě by ho dělali pořád a on by buď umřel na pýchu nebo by se zbláznil nebo by padl vysílením. Když to odmítne, tak z něj udělají Prase.

Takže když otrok projde u Srdcí, dostává ho program Pes a ten už vymyslí něco, proč by otrok měl být zuřivý a ztratil opět část studu, díky čemuž se organizace dostane v jeho nitru zase o kousek dál.

 

Zdroj: divadelní hra Timón Athénský od Wiliama Shakespeara

https://www.dotyk.cz/magazin/vtipy-sumerove/

Obrázek: Pixabay

Autor: Stanislava Ševčíková | sobota 9.9.2023 9:03 | karma článku: 2,62 | přečteno: 92x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Když vydám svým vlastním nákladem nějakou knihu, je to predátorská publikace?

Vincent van Gogh za svůj život prodal jeden jediný obraz, a přesto ho pokládáme za malíře. Jsou dvě „zaplacené“, nikoli opsané, publikace nějakým důkazem?

4.5.2024 v 7:50 | Karma: 7,07 | Přečteno: 296x | Diskuse| Politika

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 142x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Kdo jsi? Kdo opravdu jsi? Příspěvek k rozvoji osobnosti

Kdo jsi? Kdo doopravdy jsi a co teď právě cítíš? Chceš, aby se o Tebe někdo staral? Možná je to docela důležitá otázka, která se týká toho, jak může propuknout u člověka duševní nemoc.

28.4.2024 v 17:54 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Miniblogy

Stanislava Ševčíková

O šikaně: Proč? Protože může...

Stále jsem přemýšlela, jak může někdo druhého šikanovat. Přestože je to nezákonné atd atd. Napadla má odpověď: Protože ten člověk může... Může, má to dovoleno...

2.4.2024 v 0:43 | Karma: 13,69 | Přečteno: 334x | Diskuse| Poezie a próza

Stanislava Ševčíková

Nemálo lidí si myslí, že ve vězení odsouzení málo trpí, je tomu opravdu tak?

Je možné se setkat s názorem, že lidé ve vězení mají "až moc hezké podmínky", že by měli více trpět. Je tomu skutečně tak?

17.3.2024 v 10:51 | Karma: 8,43 | Přečteno: 389x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Kdo vlastní české firmy. Zahraniční kapitál roste, počet Rusů v čele klesá

5. května 2024  18:22

Ruský kapitál v českých firmách od invaze na Ukrajinu a s ní spojenými sankcemi klesá, některé...

Měření lebek či nucená převýchova. Sámové podávají svědectví o křivdách

5. května 2024  18:20

Krádeže území, odebírání dětí na převýchovu nebo pseudovědecké experimenty. To je pouze část...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  17:53

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 130
  • Celková karma 6,51
  • Průměrná čtenost 681x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)