Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Byla jsem biologický materiál.... (fikce)

Dívka ze vzdálené totalitní země... Dívka a její rodina byla od narození v programu "biologický materiál" a byla podrobována experimentům jednak parazity, ale také další šikanou. Nakonec měla zemřít.

V jedné imaginární vzdálené totalitní zemi vládla skupina, která uměla zabíjet tím, že srovnávala srdička lidí s těmi, kteří měli "čisté profesionální srdce". Nejdříve musel člověk spáchat opravdový zločin, aby zemřel, technika se ale zdokonalovala a stačilo třeba jen někoho nenávidět nebo vzít tužku. Ty lidi, kteří neměli ani tu pověstnou tužku nebo nedokázali nenávidět, byli nuceni k emigraci ze země.

I pak se pokračovalo dál a tým se naučil zabít tak, že jeden se stal vědomím člověka a podkládal mu tam různé myšlenky na to, že někdo by měl zem*ít, přičemž další člověka ho na toto pokoušel zabít. 

Naše zlatíčka "čistá srdíčka" tak byli vychováváni od narození, nesměli nic spáchat a všichni to věděli. Současně si pěstovali odpor k "nižšímu vývojovému stadiu", ostatní lidi, kteří nebyli tak čistí, jako oni, pokládali něco jako my "opice". A etika nám říká, že nižší vývojové stádium může....

Společnost byla rozdělena na dvě skupiny. Jena skupina věděla o této jednotce "zlatíček srdíček", která uměla způsobit rakovinu, jinou závažnou nemoc a nakonec zabít za jakoukoli maličkost a na ty, kteří to nevěděli, a tím byli určeni do programu výuky a trénování naší zlaté jednotky.

Poznání chce ale své a jednotka potřebovala nejen někoho, kdo skutečně něco spáchal, ale malé miminka, potřebovali ovlivňovat celé rodiny a měnit osudy dětí, aby je pak po celoživotní šikaně, trápení, odmítání rodiči a okolím, mohli zabít jako největší zločince. Nejvíc se jim líbilo trápit ženy. Naše jednotka totiž žila v celibátu, jednak proto, že se žen a tělesného styku štítili, ale i proto, aby si zachovali "čistotu".

Takže ovlivňovali rodiče, aby děti (a to chlapce a dívky) odmítali a nechali je napospas. Ideální bylo, aby děti v tomto programu vyrůstali v autoritativní výchově, která se v 18 letech změní v studený odchov "a vyleť z hnízda". Jak si takové dítě, které se naučilo žít tak, že poslouchá, má najednou poradit se životem a dělat všechno samo? Zničehonic? Úderem 18. narozenin? Všechno, co bylo dosud, padlo?

Jak říká zakladatel psychoterapeutického směru transakční analýza Eric Berne: Přísný rodič evokuje vzdorné dítě. A na tuto vzdorovitost měla naše jednotka "srdíček zlatíček" speciální techniku "masařka" - způsobili v afektu vzdorovitosti mozkovou mrtvici nebo srdeční infarkt, podle toho, zda byla osoba víc na emoce nebo rozumově založená.

A jak potrápit ženu, když ne tím, že jí sebereme to, co jí patří nejvíce - mateřství a děti, ženskost, jemnost, něhu. Takže uměli způsobit, aby dívkám ehmm... rostly vousy, uměli dělat "bezpohlavní stvoření", která postrádala esprit ženskosti. Učily dívky takovému chování, že se nechtěly vdát (kdo by se také chtěl vdávat, když měl doma autoritativního otce i mámu (kteří ale sami byli obětí a nebyli šťastní), že byl euforický mnoho let, že již s nimi nežil?

Tento program mučení rodin a malých dětí se prosadil proto, že jednotka tvrdila, že je velká hrozba války a že je potřeba, aby národ byl bojeschopný a připravený na válku. Proto bylo vytipováno několik rodin, které sloužily jako biologický materiál a měly být zahubeny. Heslo této akce bylo "děláme to všichni". Museli si totiž odpovědět, co dělat, aby vojáci neodmítali bojovat (viz traumata vojáků např. z války ve Vietnamu, kdy se po návratu mnoho let probouzeli s děsivými sny a traumaty). 

Náš akční tým imaginární vzdálené totalitní země vymyslel, že "když to budou dělat všichni", po několika generacích traumata přestanou vznikat a lidé si na zabíjení "biologického materiálu" zvyknou.

V rámci "zdrsňování mužstva" bylo dětem z těchto rodin podávány cizopasníci jako tasemnice, takže se pak vojáci dívali na tříleté děti, jak v nich roste tasemnice a jaké to má důsledky. Také věděli, že jakýkoli odpor znamená, že sami půjdou do programu "biologický materiál". Také bylo vytipováno nemálo vojáků a také ti zemřeli, aby ostatní viděli, že jakýkoli odpor je zbytečný a kdo neposlechne nebo nesouhlasí, zemře.

Pokračování naší pohádky příště.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislava Ševčíková | neděle 13.2.2022 8:19 | karma článku: 6,02 | přečteno: 230x
  • Další články autora

Stanislava Ševčíková

Chudoba, ekologie a Keňa - opakovaně použitelné menstruační látkové vložky

Ženy v Keni si poradily s chudobou a vyrábí opakovaně využitelné látkové menstruační vložky pro ženy. Tradiční vložky neumožňovaly ženám se cítit bezpečně a nutily je odejít do ústraní a nepracovat, což ženy velmi postrádaly.

18.5.2024 v 21:05 | Karma: 8,43 | Přečteno: 259x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Taneční skupina v Burkina Faso podporuje neslyšící k sebevyjádření a úspěchu ve vztazích

V Burkina Faso je skupina Fietan du Burkina, ve které tančí neslyšící. Název skupiny v místním jazyce dioula znamená Bez hendikepu“. Skupinu založil v roce 2018 neslyšící choreograf Yaya Sanou.

14.5.2024 v 9:18 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Ghanský umělec El Anatsui tvoří z použitých víček lahví

Zahraniční umělci z mimoevropských kultur nás mohou obohatit. Podívejme se na ghanského umělce El Anatsui.

12.5.2024 v 17:57 | Karma: 3,46 | Přečteno: 106x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Keňský umělec sbírá odpad v moři a vytváří z něj nábytek

My v Čechách řešíme otázky plýtvání a v Keni se odpadky množí. Tak z nich kreativní lidé tvoří... třeba nábytek jako jsou židle, křesla, lampy a koberce - jako umělec Joel Oenga.

9.5.2024 v 11:43 | Karma: 5,20 | Přečteno: 82x | Diskuse| Společnost

Stanislava Ševčíková

Reflexe konference Zviditelněme neviditelné

Účastnila jsem se konference Zviditelněme neviditelné, týkající se migrantů a komunit na okraji společnosti, jako jsou LGBT+, Romové a také neviditelné práce migrantů 24/7.

28.4.2024 v 18:19 | Karma: 3,38 | Přečteno: 144x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Milovicích se zřítilo malé letadlo, dva lidé se při nehodě lehce zranili

20. května 2024  12:27,  aktualizováno  12:44

V Milovicích na Nymbursku se v pondělí dopoledne zřítilo malé letadlo v prostoru letiště. „Dva lidé...

Stát do deseti let zakáže kotle na uhlí. Lidem výměnu zadotuje

20. května 2024  12:42

Máte doma kotel na uhlí? Pak máte problém – když je nízkoemisní, moderní nebo nový. Ministerstvo...

Řidič dostal smyk, otočil auto přes střechu a skončil v řepném poli

20. května 2024  11:58

Jen s lehčím zraněním vyvázl z hrozivě vypadající nehody řidič, který v pondělí ráno dostal na...

Za Raísího truchlí Rusko i Hamás. My to nebyli, ujišťuje Izrael

20. května 2024  9:59,  aktualizováno  11:46

Do Íránu po smrti prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhjána míří...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 5,16
  • Průměrná čtenost 471x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)