Když hřeší tchyně...

...tak za to může snacha. Tím jsem si naprosto jistá, asi jako většina žen s tímto nechvalným názvem-tchyně.

Vše začalo oslavou na Valašsku, na které jsem se sešla s neteří Dankou. Už první pohled na ni mě šokoval.

"Dano, co jsi se sebou udělala!", vyhrkla jsem překvapeně. Viditelně omládla, deset kilo prý dole, což se nedalo přehlídnout. Sexy kočka v upnutém tričku, radost pohledět. Jak bych nemohla závidět, já stařeckými skvrnami posetá seniorka, navíc s nadváhou. I zželelo se mé neteřinky překvapené tetičky a šla s pravdou ven.

"Tož, víš, piju ty koktejly a všechno co k tomu patří. No a tady je výsledek", usmála se ta milá duše. No jasně, jak jsem mohla zapomenout! Já tím před pár lety taky prošla a byla jsem prý taky kočka (vzpomínají pamětníci). Sice je už dávno i ta doba, když jsem jako holčina poskakovala za pultem jako kůzle a smála se pubertálně všemu, co se dělo kolem. Proto, když na mě jistý doktor veterinář Dvořáček houkl , "Jitko, doprdele, co žerete, že jste tak štíhlá", tak mě vůbec neurazil. Jednak proto, že jeho osobité výrazy už znal kdekdo a pak, pozvedl mi sebevědomí, které mi nechybělo. Tehdy.

To všechno mi proběhlo hlavou, když mi Danka líčila postup užívání. A já se pevně rozhodla, jdu do toho! Kýžené produkty dororazily a já začala svědomitě popíjet a pojídat vše, co se mělo. Manžel vyslechl nejednu přednášku a výtku, když vybalil nákup plný "škodlivin". Jen počkej, myslela jsem si pro sebe, za chvíli budeš závidět, až se ti ve dveřích zjeví mladica, kterou nepoznáš.

Ó, jak jsem se mýlila! Sotva jsem usedla na lavičku pod břízky, už se moje snacha objevila v okně a hned. 

"Babičko, kafíčko?" No samozřejmě nezůstalo jen u kafe, hned u toho trůnil piškot a po váhání, které nebylo nijak dlouhé, piškot zahučel v břiše. A včera navečer, tak to byl úplný teror. Pod okny se objevila snacha s talířem v ruce.

No, schválně jsem to musela vyfotit, sice rukou roztřesenou, ale důkaz to přece jen je. Za moji nadváhu může ona! Vafličky se musely sníst hned, ty se nedají odložit na ráno. Při jejich konzumaci jsem si jen matně vzpomněla na zásady z mé diety, že jídlo se má asi třicetkrát pokousat. Ale copak tohle šlo??? Vletělo to do mě rychlostí blesku, to proto, aby už to lákadlo zmizelo. 

Výčitky jsem teda měla a dost veliký. Ale hned po ránu, mě je moje milá snacha vyvrátila. Čokoláda prý byla sedmdesáti procentní, mouka špaldová, ovoce obsahovalo zdravý cukr a banán, ten je přece zdravý ažaž.

Takže radím: Milujme své tchyně, snachy, hurá do dietky a já do obchodu pro svůj vaflovač.

Autor: Jitka Štanclová | úterý 21.7.2020 13:55 | karma článku: 25,78 | přečteno: 848x
  • Další články autora

Jitka Štanclová

Smích jak rozsypané korálky

19.3.2024 v 20:48 | Karma: 21,74

Jitka Štanclová

Pračka jako Titanik

1.3.2024 v 20:43 | Karma: 24,12